mynewspapers.net

Skillnaden mellan myror & termiter

Skillnaden mellan myror & termiter


Flygande myror och termiter kan se mycket lika. Både myror och termiter har en högt utvecklad social klass struktur, med olika typer som soldater, reproductives, queens och arbetstagare. De båda svärma, vilket innebär att de skickar ut bevingade representanter från sina kolonier att para med motsatt kön från andra kolonier och hitta nya hem. De kan avveckla antingen att vara i nära närhet till ditt hem eller faktiskt i eller om ditt hem. Så hur berättar man myror och termiter apart?

Funktioner

Ett sätt att skilja mellan myror och termiter är att ta en nära vävstol på sina antenner. En myra antenner kommer att se elbowed i ändarna, falsning eller böjer sig inåt och det ser ut att vara toppad med en minut boll. Termit har antenner som ser ut som de består av uppträdda tillsammans pärlor och de kommer inte böjas.

Geografi

Där du faktiskt hitta en myra eller termit i ditt hus kommer att tala om. Myrorna kommer att hittas i och runt köket, som de kommer att efter någon ätbar mat som de kan hitta, speciellt något sött som socker. Termiter kommer inte vara lätt att hitta, eftersom de kommer att hänga på vinden eller i takstolarna, lever i och av vad passande trä kan de mange att komma till.

Identifiering

Formen på den termit kroppen är annorlunda än för myran. En termit har en "tjockare" kropp, ser ut som den består av två delar: ett huvud och en bröstkorg. Myran ser ut som han består av tre separata delar: ett huvud, en bröstkorg och en mage. "Nacke" och "midja" av myran är tunnare.

Storlek

Medan båda arter som kan flyga har vingar kommer de skiljer sig i storlek. Båda har två uppsättningar av vingar när de parning eller letar du efter en ny koloni, men den termit tillbaka vingarna är lätt märkbara under fronten en; Myrans kan inte ses. Detta beror på termit har ett par samma stora vingar medan tillbaka vingarna på flygande myra är kortare än framsidan är.

Missuppfattningar

Det finns en allmän missuppfattning, mestadels av karikatyrerna, att termiter kunna gå igenom trä som en motorsåg, äta du bokstavligen ur hus och hem över natten. Inget kunde vara längre från sanningen ändå. Termiter kan orsaka mycket skada på trä i ditt hus, men det tar dem en mycket lång tid för att göra det, eftersom de äter små bitar varje dag. En sak som är sant är att myror och termiter är värst fiender och när de gör striden Lägg pengarna på myran.