mynewspapers.net

Skillnaden mellan motorcykelhjälmar & skoter hjälmar

Skillnaden mellan motorcykelhjälmar & skoter hjälmar


Motorcykel och snöskoter hjälmar dela samma syfte: att skydda rider eller ryttare från allvarliga eller livshotande skallskador. Hjälmar skyddar också ryttare från faktorer, som vind, regn, snö, ytan skräp och träd lemmar. Motorcykel och snöskoter hjälmar används omväxlande av ryttare även om det finns en skillnad mellan dem.

Motocross/snocross hjälmar

Detta är integralhjälm med ett visir på hjälmen för extra skydd från ytan skräp och träd lemmar. Översta visiret utesluter användning av en ansiktsmask så glasögon behöver bäras med denna typ av hjälm. För motorcyklister är det en fördel, eftersom det tillåter luft att cirkulera runt förarens huvud och kyla från stammen av motocrossing. För skoteråkare, kommer att tätt sittande glasögon och en balaclava kompensera kall skydd av en ansiktsmask.

Integralhjälm

Integralhjälm är tillgängliga för motorcykel och snöskoter ryttare. De liknar motocross snocross hjälmar. Den största skillnaden är bristen på översta visiret. Detta gör att båda typerna av ryttare att använda en ansiktsmask. Ansikte sköldar skydda ryttare från vind, bländning och insekter. Integralhjälm också skydda de nedre ansiktet och haka från skada.

Hjortronmousse hjälmar

Hjortronmousse hjälmar saknar hakskydd integralhjälm ger. Dessa hjälmar ger täckning för pannan, kinder, öron och baksidan av huvudet. Insekter, vind, träd lemmar och skräp kan skada en ryttarens ansikte och orsaka obehag, vilket leder till trötthet. Vissa stater kräver öppen hjälm användare att bära glasögon eller svepa runt solglasögon för att kompensera detta. Hjortronmousse hjälmar kan också utrustas med en ansiktsmask för extra skydd från väder och vind.

Den enda verkliga skillnaden

Skoteråkare har ett problem med ansikte sköldar eller glasögon imma upp, något sällan stöter på motorcyklister. Skoteråkare har tre alternativ att lösa detta problem. Vissa integralhjälm har en andning om du vill hjälpa avleda ryttarens andetag från sköld eller glasögon. Det finns dubbel-rutan glasögon och ansikte sköldar till skoteråkare. Några ansikte sköldar och glasögon kan värmas elektriskt för att förhindra imma.