mynewspapers.net

Skillnaden mellan manliga & kvinnliga Wolf spindlar

Skillnaden mellan manliga & kvinnliga Wolf spindlar


The wolf spider är en ensam arachnid, vanligt förekommande i trädgårdar eller i hemmet. Även om vissa arter är relativt stora, biter spindeln sällan om inte trakasseras av hantering. Den har utmärkt syn och är en smidig jägare. Honorna släpp feromoner för att attrahera män under KURTIS och identifiera skillnaden mellan manliga och kvinnliga wolf spindlar kan endast ske genom att observera vissa egenskaper hos vuxna när de når olika stadier av sexuell mognad.

Könsmognad i Wolf spindlar

Innan du försöker identifiera skillnader mellan manliga och kvinnliga wolf spider, är det nödvändigt att först ta reda på om individen respekteras är en mogen spindel, det enda sättet att exakt fastställa skillnaden skulle annars genom analys av dess kromosomer. Hos vuxna finns det några beteende eller utseende egenskaper som kan ge några bevis för kön identifiering. Dessa kännetecken är framträdande under könsmognad, som inträffar efter den unga spider's sista ruggning. Ruggnings måste spindeln utgjuta sin gamla exoskelett som ersätts med en ny. En gång könsmogna, spindeln inte rugga igen. Ruggnings processen kan observeras genom att hålla en ung varg spindel (omogna spindlar är mindre än vuxna av en specifik, identifierade arter) i fångenskap och studerat den tills den är redo att rugga.

Manliga Wolf Spider

Identifiera en manlig wolf spider är lättare gjort än honan. Ett sätt att erkänna en manlig spindel är att märka den svullna pedipalps, eller palps, på framsidan av kroppen. Dessa är på ändarna av vad ser ut som korta armar höll framför huvudet. Dessa palps håller de spermier som kommer att överföras till honans buk. När en ung manlig pedipalps sväller, är det ofta bara en ruggning från förfall. Kvinnliga spindlar har pedipalps, men de bär inte svullna tips liksom hos vuxna män.

Kvinnliga Wolf Spider

Identifiera den kvinnliga spindeln kan bli svårare om förekomsten av epigynum, området ligger på ventrala ytan (undersidan) av hennes mage som håller spermier, ses. Detta kan göras med förstoringsglas medan spindeln i en burk eller flaska. Denna lilla, ductlike struktur kan ses där cephalothoraxen (främre delen av kroppen) är ansluten till buken (bakre segment). Kvinnliga wolf spindlar bär sina ägg-säckar på deras magar och när spiderlings kläcks, hon bär dem för en vecka eller två, ofta hundratals i taget. Detta är ett definitivt sätt att identifiera en kvinnlig wolf spider eftersom manlina inte deltar i samband med ungarna.

Livslängd av manliga och kvinnliga Wolf spindlar

En annan, mindre uppenbara skillnaden mellan manliga och kvinnliga wolf spindlar är deras livslängd. De flesta arter av wolf spider kommer att leva upp till fem år, hanen dör efter dess första parning, sommaren sin mognad och honan kan leva i upp till ett år efter sin första graviditet.