mynewspapers.net

Skillnaden mellan manliga katter & kvinnliga katterAtt veta skillnaderna mellan kvinnliga och manliga katter är viktigt så du kan titta för olika hälsoproblem, förstår din pet's disposition och välj rätt kön för din familj.

Fysiska drag

För att avgöra kön på en katt, titta på området kring djurets anus. I en kvinna är anus och urin öppning nära varandra, medan en manlig de är längre ifrån varandra. Hanens pung kan dessutom bli synliga.

Förordnanden

Båda könen kan vara mycket tillgiven om de väljer, tenderar män att anpassa sig till människor snabbare, medan kvinnor tar längre tid att värma upp.

Reaktioner till unga

Kvinnliga katter är naturligtvis benägen att ta hand om kattungarna. Kattägare bör se upp för manliga katter runt nyfödda kattungar. De kan försök att använda dem som leksaker eller ens för att äta dem.

Katter som är inte kastrerad

Om kvinnliga katter inte är spayed i tidig ålder, kommer att de börja att ringa konstant parning samtal när i värme. Manliga katter som inte är kastrerad kommer att bli mycket aggressiva mot andra katter och kan börja spraya beteende för att markera sitt territorium.

Njursjukdom

Skillnaden mellan manliga katter & kvinnliga katter


Manliga katter är mer benägna att potentiellt dödlig urinvägarna sjukdom, där deras njurar fylla med gifter. Det kan vara en genetisk fråga, men vanligtvis påverkar inte kvinnor.