mynewspapers.net

Skillnaden mellan Maltesiska & bichon hundar

Skillnaden mellan Maltesiska & bichon hundar


Den maltesiska och bichon frise är båda små vita hundar som ser likadana ut när de är valpar. Dock någon uppfödare av dessa två distinkta raser kommer att berätta som är där slutar likheten.

Hår av hunden

Den primära skillnaden mellan bichon frise och Maltesiska hundar är deras päls. Bichon har tät, lockig päls med en mycket tjock underull beskurna nära kroppen. Den maltesiska mycket långa, raka hår har ingen underull.

Temperament

Både bichon och malteserna är great companionhundar på grund av deras söta förordnanden, lekfullhet och lojalitet. Malteserna anses vara starkt skyddande och modiga. Bichon är helt nöjd som en knähund.

Färga

Både maltesiska och bichon är främst vita. Vissa bichons kan ha en benvit, ljus gul, smörig eller mjuk aprikos skuggning. Maltesiska hundar bör vara rent vit med lite skuggning bortsett från en liten off-white runt öronen.

Grooming skillnader

Bichons inte skjul, vilket är goda nyheter för allergiker. Dock på grund av täta pälsen, bichon är benägna att tjocka mattor inte borstas regelbundet. Malteserna behöver daglig tandborstning för att undvika trassel och mattor. Maltesiska hundar skjul och kräva trimning (eller ponytails) att hålla håret ur deras ögon.

Storlek

Både bichons och Maltesiska hundar kommer att förbli små, väger inte mer än 2,7 eller 3,2 kg (6 eller 7 pounds).