mynewspapers.net

Skillnaden mellan lyft krokar & lyft remmar

Skillnaden mellan lyft krokar & lyft remmar


När du tränar med fria vikter, är det viktigt att ha rätt tillbehör. Lyfta krokar och lyft remmar är båda delar av utrustning som hjälper dig att träna säkert. Eftersom de både lyft redskap som du använder på händer och handleder, kanske du tror att de är utbytbara. De är i själva verket olika delar av utrustning som ska användas med olika avsikter, så det är viktigt att veta skillnaden.

Design

Lyftande spännband har en mycket enklare design än lyft krokar. Banden är i huvudsak just det: olika längder av bomull eller nylon sadelgjord remmar. Utformningen av lyft krokar är mer komplex. Typiskt, lyftande krokar består av en fingerlösa lyftande handsken med en metall krok ordentligt sydda på insidan av handsken. Handsken sträcker sig upp över handleden och ger förstärkt stöd för handleden, ibland med lyftande banden så att de kan viras runt handleden och lägre underarmen.

Användning

Både lyfta remmar och lyft krokar hjälpa gripande baren under tyngdlyftning samt bistå när du utför pull-ups. De skiljer sig i fråga om vikt som kan lyftas med deras hjälp. För att använda lyftande remmar, Linda du ena änden runt handleden och den andra runt en hantel eller skivstång. Genom att tjudra handleden till bar och håller på avsnittet där bandet är insvept, får du ett bättre, halkfri grepp. För att använda de lyftande krokarna, du glida dem på dina händer som handskar och vira banden (stöder) runt handlederna. Vanligtvis säkra banden med kardborrband att hålla dem tätt på handen medan du arbetar. Du sedan bifoga krokar på handflatorna av handskar till dumbbell eller Barbecue som ansluter dem till baren som du förstå den för att starta en uppsättning. På grund av tunga förstärkt byggandet av krokar är de bättre för tyngre lyft än banden. Båda, dock förstärka greppet när man gör chin-ups eller pull-ups.

Användarvänlighet

Lyftande banden är enkel, men tidskrävande att använda eftersom du måste svepa och rewrap under ett träningspass. Varje gång du slutför en uppsättning, ska du ange dina vikter för en kort vila innan du börjar en annan uppsättning. Detta innebär uppackning banden från baren och sedan paketerar dem när du är redo att göra en annan uppsättning. Under din viloperiod banden kommer ofta oförpackade från handlederna och du behöver rewrap dem, också. Med krokar, dock, är när du lagt handskarna och säkra stöd runt handleden, de på plats för hela träningen. Du behöver bara koppla in och haka handflatorna av handskar från barer som du börjar och kompletta uppsättningar.

Kostnaden

På grund av skillnaden i design är lyftande banden generellt mycket billigare än lyft krokar. Lyftande banden är helt enkelt mätt längder av sadelgjord med färdiga kanter som håller dem från att slita under användning. Lyfta krokar, däremot, är ett par fingerlösa handskar med en förstärkt rem och kardborre för handleden, plus en bifogad metall krok i handflatan varje handske. Material och arbetskraft för lyftande krokar öka tillverkningskostnaderna, också.