mynewspapers.net

Skillnaden mellan Jim Beam vit & Jim Beam svart

Skillnaden mellan Jim Beam vit & Jim Beam svart


Jim Beam vitt och svart är Kentucky straight whiskey Bourbonerna. I slutet av 1700-talet, t o blidka upplopp jordbrukare, Thomas Jefferson erbjöd "Sextio acres i Kentucky län till alla nybyggare som konstruerar en permanent struktur och höjer native majs." Detta erbjudande resulterade i de första destillerierna i Bourbon County, Kentucky. Innan det fanns en skillnad, var Jim Beam bourbon märkt "Gamla Bourbon" som det lämnade det norra Kentucky port av Bourbon countyt i 1700-talet.

Samma ingredienser

Skillnaden mellan Jim Beam vit & Jim Beam svart


De viktigaste ingredienserna i bourbon är destillerat korn och vatten. Alla Bourbonerna måste vara minst 51 procent majs och korn, malt och råg korn. Alla Jim Beam Bourbonerna är gjorda med en speciell stam av jäst används sedan förbudet slutade, att göra det över en 75-årig recept. Grain blandningen kräver en sour mash kallas en "sätta tillbaka" del. Denna förrätt mosar är 25 procent av mosar produceras i den föregående omgången av bourbon. Denna process har konsekvent varumärke smak av bourbon från ett parti till nästa.

Samma destillation, olika åldrande gånger

Skillnaden mellan Jim Beam vit & Jim Beam svart


Varje batch av Jim Beam bourbon destilleras två gånger innan barrelling. Jim Beam och alla andra raka whiskey Bourbonerna måste ålder minst två år till uppfyller FDA standarder. Den unika fyllig smak bourbon distillers strävar efter är ett resultat av charring återanvändas fat för att sanitise dem före leverans bourbon ner Ohiofloden i 1700-talet. Detta oavsiktlig steg nu införlivas i destillationsprocessen och är det som ger Jim Beam bourbon sin fyllig smak och karamell färg.

Jim Beam vit etikett

Jim Beam White Label (Jim Beam Original) medeltiden i fyra år (två år längre än FDA kräver). Denna etikett är 40 procent alkohol per volym och 80 bevis. Söt, fyllig smak av Jim Beam White gör denna bourbon en bra mixer, särskilt med cola. Denna etikett är en särskild favorit bland bourbon dricker lågt pris och mångsidighet. Från och med 2011 är det genomsnittliga priset för en 750 ml flaska Jim Beam White Label mindre än £13.

Jim Beam svart etikett

Jim Beam Black Label åldrarna åtta år i stället för fyra år. Denna anda är 43 procent alkohol per volym och 86 bevis. Samma destillationsprocessen används som med Jim Beam White, så smaken förändring är mer av en förbättring snarare än en skillnad. Den utökade åldrandeprocessen resulterar i en mer raffinerad smak än Jim Beam vit. Marknadsförs som en sip och avnjuta bourbon, många bourbon alkoholkonsumenter njuta av Jim Beam Black Label på is eller neat (utan is eller vatten). Det är dyrare än Jim Beam vit.