mynewspapers.net

Skillnaden mellan hosta och kvävning hos hundar

Skillnaden mellan hosta och kvävning hos hundar


Skillnaden mellan hosta och kvävning hos hundar är att kvävning betyder att något har fastnat i din hunds luftvägarna som påverkar hans förmåga att andas och detta är en medicinsk nödsituation. Du kan emellertid förvirrad om huruvida din hund är kvävning, bara har något fastnat i munnen, är hosta eller är nysningar eller munkavle.

Kvävning hos hundar

Webben Md förklarar att med en kvävning hund, du kan märka en plötslig debut av kraftfulla hosta, kvävning, kväljningar och pawing på hans mun. Din hund kan dreglande överdrivet från hans mun eller näsa, han kanske upplever andningssvårigheter och han blir orolig och upprörd. Vara mycket försiktiga eftersom en hund som inte kan andas, som alla djur kommer att få panik. Om du inte känner att du har tid att få honom till veterinären, om han har kollapsat eller är medvetslös, Web Md rekommenderar att du placerar honom på hans sida, dra tungan ur hans mun så långt som möjligt och försök att ta bort objektet med fingrarna. Du bör försöka identifiera objektet visuellt och vara mycket noga med att inte driva det vidare i halsen. Om du inte ta bort objektet, det kan vara nödvändigt att utföra Heimlich manöver för att få bort det och du bör rådfråga en tillförlitlig källa för instruktioner om hur du gör detta. Efteråt, din hund bör kontrolleras av din veterinär.

Hosta hos hundar

Hosta eller munkavle kan bli din hunds naturliga sätt att ta bort något som är irriterande hans luftvägar eller fastnat i munnen. Men han behöver din hjälp för att ta bort objektet, eller hjälp av din veterinär. Hosta kan också vara ett tecken på något annat. Webben Md pekar ut andra symtom att se upp för som ansträngd andning, flytningar från ögon eller näsa, eller produktionen av blodigt sputum. Det är inte tillrådligt att ge din hund hosta medicin utan din veterinär rekommendation. Innan att göra en diagnos din veterinär kommer att ta hänsyn till faktorer som din hund tidigare hälsa, hans ålder, ras och vikt. Han kommer sedan bestämma vad, eventuella ytterligare undersökningar eller behandlingar är nödvändiga.

Kennelhosta

Kennelhosta, som kommer förebyggas genom vaccinering, är extremt smittsam bland hundar. Enligt Battersea hundar och katter hem, din hund kan verka bra men du kan märka en hosta som låter som om något är fångad i halsen. Hundar förtroende ger råd att symptom kan inkludera nysningar (i början), en hosta och nasal avlossa. Du bör söka råd från din veterinär.

Munkavle och nysningar

Hund Maj gag (du kan förväxla detta med kräkningar) eller nysa ta bort irriterande. Ett ovanligt tillstånd som kallas omvända nysningar kan vara alarmerande eftersom det låter som om din hund inte kan fånga hans andedräkt. Något av dessa villkor kan vara irritation men kan också vara ett tecken på något mer allvarligt så alltid konsultera en erfaren veterinär när det gäller hälsa och behandling av ditt husdjur. De flesta hundar kommer tugga objekt och kommer att ingen skada, men kom ihåg att förebyggande är bättre än att bota och undersöka leksaker för små delar som kunde få in i hans mun eller hals, och vara medveten om vad han tugga.