mynewspapers.net

Skillnaden mellan ho & n skalorModelljärnväg kommer i olika skalor, eller storlekar, den mest populära HO och N skalor. Hobbyists bygga på tåget uppsättningar att skapa dioramor med människor, landskapsplanering, etc. Den största skillnaden mellan de två skalorna är att HO är större.

Förståelse skala

När hobbyister tala om "skala", menar de hur stor ett objekt är hänför sig till storleken det skulle vara i den verkliga världen. Om skalan är "1: 100," sedan en modell 1 fot lång representerar något 100 fot lång.

HO skala

HO är tåg, siffror och andra modeller skala 1: 87. Namnet "HO" kommer från det faktum att det är ungefär hälften så stor som O skala ("noll" skala).

N skala

N skala modeller är 1:160 faktiska storlek. "N" betyder "neun," det tyska ordet för "nio", avspeglar det faktum att spårets rails är 9mm från varandra.

Överklagande

Att vara större, är HO modeller lättare att hantera och se. N skala är tilltalande för model railroad entusiaster som tycker om att bygga detaljerade uppsättningar som använder mindre utrymme.

En egen järnväg

Varor i HO och N skala är allmänt tillgänglig i hobby och hantverk butiker. Vissa objekt, till exempel konstgjorda växter och stenar, fungerar bra med alla skalor.