mynewspapers.net

Skillnaden mellan fläsk axeln eller fläsk butt

Skillnaden mellan fläsk axeln eller fläsk butt


Om planen är att grilla, steka, rök, steka, gryta eller bota, är fläsk axeln ett populärt val för många hem kockar. Huruvida det heter beror "fläsk rumpa" eller "fläsk axeln" på vilken del av den främre delen av hog köttet kommer från. Vilken en du förbereder, båda är mångsidigt och ekonomiskt styckningsdelar av kött.

SkillnaderVad säljs vanligen som en "fläsk butt" eller "Boston rumpa" är samma snittet av kött--den övre delen av vad som anses vara "hela axeln" av hog. Denna minskning är mycket marmorerat och säljs ofta skinn, med en stor del av fett på toppen. "butt" kan säljas benfri eller ben, och väger i genomsnitt mellan 2,72 kg. (6 kg) och 4,08 kg. (9 kg) urbenad, eller mellan 1.81kg. (4 kg) och 3,18 kg. (7 kg) benfri. I jämförelse, "axel steken" eller "fläsk picnic" är den nedre delen av axeln under gemensamt och över shanken (ben). Det är mindre än den "fläsk butt" och också innehåller mer fett, ben och bindväv. Det är ofta säljs komplett med hud och säljs sällan benfria. Dessa mindre stekar väga vanligtvis mellan 1,81 till 2,27 kg. (4 till 5 lbs).

Användningsområden för "Fläsk Butt" eller "Boston rumpa"Detta olika snitt kan rostas hela, skuren i kött till grytor, Bräserad eller grillad. Det är vanligt att göra drog fläsk i söder, och är väl lämpad att recept som tillagas i en stor långsam spis. Köttet kan också användas för att göra marken fläsk.

Användningsområden för "Axel Picnic"Detta ekonomiska skära kan grillas hela, med eller utan skinn. Huden kan också användas för att göra "sprakande," kallas även "fläsk rinds." Picknicken används också för Bräsera och långsamma spis recept, grillad drog fläsk, "Kubanska fläsk" recept, och är väl lämpad att röken bota.