mynewspapers.net

Skillnaden mellan fast & trådlösNär du ställer in ett nätverk i ditt hem eller kontor, kan du fråga dig själv om det ska vara fast eller trådlös. Medan båda metoderna kommer att Garnera samma resultat, finns det fördelar och nackdelar för varje. Oavsett vilken väg du går, se till att skydda nätverket alltid att förebygga mot online hackare.

Skillnaden

Den stora skillnaden mellan ett kabelnätverk och ett trådlöst nätverk är ledningarna som är inblandade. Som namnet antyder, är trådlösa nätverk wire gratis, att förlita sig på radiovågor för att överföra data i stället för kablar. Det finns många trådlösa enheter, inklusive trådlös video spelenheter och kommunikationsverktyg som Bluetooth. Den största fördelen med att använda en trådlös enhet är frihet det ger. Spelare kan till exempel använda en trådlös handkontroll för att spela ett spel utan att behöva ansluta handkontrollen till konsolen. Trådarna har en tendens att få trassligt, förloras eller skadas med tiden. Trådlösa enheter eliminera denna oro.

Arbetar

En trådlös enhet--som en bärbar dator--kan du utföra arbete från en mängd platser som du är inom spänna av den trådlösa täckningen areal. Ofta kommer du att se--som kaffehusen--annonsera Wi-Fi. Detta innebär att en bärbar dator kan utnyttja det etableringen trådlös hotspot- eller täckningsområde - och användas för att surfa på Internet, skicka e-postmeddelanden och dokument, och andra sådana företag. Dock kommer att den anslutningshastighet som du får när du använder en trådlös enhet bero på hur långt du är från åtkomstpunkten leverera tjänsten. Ju närmare du är, desto snabbare uppkopplingshastighet. Trådbundna enheter har samma hastighetsprestanda varje gång, om inte kabeln själv har blivit skadad.

Säkerhetsfrågan

Säkerheten är fortfarande ett problem för både fast och trådlöst nätverk. Enligt Computinghelp.info, kan trådlösa nätverk utan en kryptering enkelt hacka, att placera dina personuppgifter i fara. Kryptering är handlingen att överföra dina data till koden, att göra den oläsbar för hackare. Trådlösa nätverk bör krypteras med Wi-Fi Protected Access i stället för Wired Equivalent Privacy, som är mindre tillförlitliga. Kabelanslutna nätverk kan också hacka, men oddsen för detta händer släppa om fast enheten--t.ex din hemdator--har installerats med en brandvägg och antivirusprogram.

Beslutet

Innan du väljer mellan ett trådlöst eller trådbundet nätverk i ditt hem eller kontor, överväga fördelar och nackdelar. Från och med 2011 är det fortfarande dyrare att sätta upp ett trådlöst nätverk i ett hem eller företag än en fast. Flera datorer kan anslutas via ett kabelanslutet nätverk via en router eller hubb. Väder, väggar och andra hinder kan bromsa en trådlös anslutning, ett problem som inte finns i trådbundna anslutningar.