mynewspapers.net

Skillnaden mellan faktura och försäljning kvitton i SPCS

Skillnaden mellan faktura och försäljning kvitton i SPCS


SPCS ekonomiprogram ger ett lätt att använda verktyg för företag att spåra fakturor och försäljning kvitton. Men förstår många användare inte skillnaden mellan fakturor och försäljning kvitton. Om de används korrekt, ger fakturor och försäljningen intäkter en tillförlitlig ekonomisk redovisning för verksamheten. Denna handbok förklarar de viktigaste skillnaderna mellan försäljning kvitton och fakturor, som ger en tydlig förklaring av varje.

Fakturor

Fakturor som används när en kund inte betalar företaget på gång objekt eller tjänster säljs. Fakturor kan lämnas på gång tjänster avslutas eller med jämna mellanrum har företaget satt. Fakturor ger ett sätt att spåra kunder som betalar endast en del av pengarna betalas vid någon viss tidsperiod. Fakturor kan skickas för arbete som är klar och sedan faktureras successivt. Om detta inträffar, visas alla betalningar till progressiva fakturan. Detta ger kunden en redogörelse för utförda tjänster och betalningar alla på en tydlig faktura. En faktura skapas en logg över hur mycket kunder är skyldig företaget. Denna information överförs till en intjänad kontorapport som spårar hur mycket varje kund är skyldig. Fakturor kan också användas när du använder beräkningar. Beräkningar används för att ge en ungefärlig kostnad på artiklar och tjänster. När en kund samtycker till att använda dina tjänster eller köpa produkter från företaget, kan uppskattningen konverteras till en faktura. Exempel på företagare som använder fakturor är fotografer, byggare och konsulter.

Försäljning kvitton

Försäljning inleveranser används när en kund ger betalning vid tidpunkten artiklarna eller tjänster tillhandahålls. Försäljning kvitton anses "Point of Sale." Artiklar eller tjänster köps med någon betalningsmetod accepteras av företaget. I gengäld får kunden ett säljkvitto som bevis för full betalning. Om företaget inte behöver spåra hur mycket en kund är skyldig; sedan ska försäljningen intäkter användas. Försäljning intäkter får användas när företaget har inget behov av att spåra försäljningen för varje kund. Registrering kan förenklas genom att spela in alla försäljning kvitton för en viss tidsperiod på ett enda kvitto. Försäljningskvittot blir en sammanfattning av försäljningen för den specifika tidsperioden. Exempel på företag som vill använda försäljning kvitton finns restauranger, hår salonger och sällskapsdjur leverans butiker.

Åldrande

Fakturor visas på åldrande rapporter; medan försäljningen intäkter inte. Åldrande rapporten kan sedan användas för att kontakta kunder som är skyldig pengar. Fakturor eller uttalanden kan skickas med jämna mellanrum att påminna kunder att göra en betalning.

Betald stämpel

Försäljning kvitton Visa en "Betald" stämpel på skärmen samtidigt har angett. Fakturor bara Visa "Betald" stämpel när full betalning har mottagits. Detta är endast en visuell, ger det redovisning personal en snabb överblick när tala med kunder eller översyn av jobb.