mynewspapers.net

Skillnaden mellan en snorkling & dyk Mask

Skillnaden mellan en snorkling & dyk Mask


Sjuttio procent av jordens yta är vatten, och med rätt utrustning dykare och snorklare besöka en miljö som de flesta människor aldrig se. Dykning kräver användning av specialiserad utbildning och andningsapparater kallas SCUBA--själv innehöll Underwater Breathing apparater. Snorkling är gjort nära vattenytan och kräver ingen certifierad utbildning och mindre utrustning. När du planerar en dyk eller snorkla utforskning, Köp den bästa mask du har råd.

Vikten av masker

Det mänskliga ögat inte kan fokusera under vattnet; utan en mask havet och dess invånare är suddiga och förvrängd och avlägsna objekt otydligt i bästa. Snorkla och dyka masker har ett öppet luftrum mellan ögonen och glas av masken. Detta luftrum förblir torr, att ge ögonen ett fönster att titta igenom. "Näsan fickan" i en korrekt monterad mask bör passa väl över näsan; trycket i öronen underhålls av nyper näsan och andas ut. Ju mindre luftrummet mellan mask och ögonen, desto mindre sannolikt masken kommer att flyta bort under vattnet.

Laxermedel kontra icke-laxermedel masker

En mask med en utrensning är utformad så att bäraren kan blåsa ut vatten som har trängt in i luftrummet. En enkelriktad ventil i näsan fickan utrensningar vatten medan dykaren andas genom näsan utan att ta bort masken. För att klara vatten från en mask utan en utrensning ventil, måste dykaren håller toppen av masken medan blåste hårt nog att tvinga vattnet ut genom kjolen eller försegla på undersidan av masken. En purge ventilen på en snorkel mask är inte nödvändigt eftersom snorkeller kan stå upp och trampa vatten medan dumpning vatten ur masken.

Material

Det material som används för att göra kjolen som passar masken tätt till ansiktet varierar från en mask. Plast kjolar är stela och torka ut och spricka snabbt, men för en engångsavgift yta snorkel session, en billig plast eller neopren kjol kommer att räcka. Kjolar av silikon är användbara för dykare och allvarliga snorklare. Ägnas åt vattensporter butiker säljer silikon masker, stora-box butiker med mindre tonvikt på undervattens sport säljer ofta plast masker.

Synlighet

Dyk och snorkling masker är inte effektiva om inte goggle portion är gjord av härdat glas. Plast dimmor lätt under vattnet och regelbundna glaset kan gå sönder i skärvor om skadad. Undvika mörkt tonade linser; de snedvrider vision och kan orsaka illamående. Dykare som bär glasögon eller kontaktlinser kan beställa recept specialtillverkade linser. Masker med sidorutor erbjuder bättre perifera seendet. Dyk masker bör ha sneda linser för maximalt sikte.

Andra funktioner

Välj en dyk mask med brett, lätt justerbara remmar och gå med minsta mask som passar för att begränsa mängden motstånd orsakas av vatten. Snorklare kan enkelt justera lösa remmar av står upp och rycka dem. Dyk masker kan ha klart eller svarta kjolar; snorkel masker ska ha svarta kjolar att begränsa mängden ljus som kommer från vattenytan.