mynewspapers.net

Skillnaden mellan en bränslepump & en bränsle DispenserBränslepumpar och bränslestationspumpar har mycket olika syften och funktioner. Även bränslepumpen är direkt relaterade till drift av motordrivna fordon, har bränsle dispenser ingenting att göra med fordonet.

Bränslepump

Bränslepumpen fungerar genom att pumpa gas i fordonets förgasare. Ventiler och fjädrar flytta i en pumpande som drar bränsle från bränsletanken och skjuter det i förgasaren. Bränslepumpar kan vara externa till motorn eller submersed inuti bränsletanken, beroende på fordonens konstruktion.

Bränslestationspumpar

Bränslestationspumpar leverera bränsle från en uppsamlingstank i ett fordon eller reservera tank. Dessa är bättre känd som gas/dieselpumpar. Lastbil bränsletankar som levererar bensinstationer är mobila bränslestationspumpar.

Skillnader

Bränslepumpen är en fungerande pump som används i fordon och andra motorer som har förgasare som gräsklippare och traktorer. Pumpen används för att leverera bränsle till förgasaren. Fuel dispenser används för att betala ut bränsle från en tank till en annan och från en uppsamlingstank till ett fordon. Fördelaren används inte i driften av ett fordon.