mynewspapers.net

Skillnaden mellan elektriska & semi akustiska gitarrer

Skillnaden mellan elektriska & semi akustiska gitarrer


Det finns två grundläggande typer av vanligen spelade gitarr: akustiska och solid body electric. En halv akustisk gitarr (även känd som en archtop eller ihålig kropp gitarr) är i huvudsak en variant av elgitarr. Istället för att ha en fast kropp, finns det en resonant hålighet i gitarren som ändrar tonen. Detta ska inte förväxlas med akustiska gitarrer som har en pickup monterad på insidan. Även om båda kan förstärkas, är de olika instrument med olika tonala egenskaper.

Fast kropp el

Skillnaden mellan elektriska & semi akustiska gitarrer


Fast kropp elgitarrer inkluderar ikoniska Fender Stratocaster, Fender Telecaster och Gibson Les Paul. Dessa instrument är tillverkade av en smal, solid bit av trä, med magnetiska pickuper och hårdvara skruvas direkt i massivt trä. Dessa gitarrer tenderar att ha en mycket direkt, ljusa och klart ljud. Dessa gitarr akustisk volym är mycket tyst och allmänt inte användbar, så de måste anslutas till en förstärkare som ska spelas.

Akustiska gitarrer

Skillnaden mellan elektriska & semi akustiska gitarrer


Akustiska gitarrer är en mycket äldre design än elgitarr. Deras kroppar är i huvudsak en trälåda med ett hål i toppen och låt ljudet. Uppiggande inuti gitarren är utformad för att få så mycket av gitarren vibrerar som möjligt och maximera volym och projektion. De spelas generellt oförstärkta. Dock används nästan alltid piezoelektriska mickar när förstärkning är nödvändigt, eftersom de kommer att bevara den särskilda karaktären hos akustisk gitarr ljudet.

Semi akustiska gitarrer

Skillnaden mellan elektriska & semi akustiska gitarrer


Semi akustiska gitarrer är en hybrid av de elektriska och akustiska mönster. De har en ihålig smal kropp med två "f" formade hål att låta ljudet ut, men har magnetiska pickuper. De producerar en lugn, men användbar akustiska ljud när inte förstärks. När förstärks, deras tonala egenskaper liknar en elgitarr, men är i allmänhet fetare och tjockare i ljud.

Hållbarhet

Av de tre typerna av gitarrer nämns, är fast kropp el överlägset den mest hållbara. Eftersom de är konstruerade av en tjock, solid bit av trä, de kan tas bort och slog och fortfarande vara spelbara. Av denna anledning är de allmänt omtyckta turnerande musiker. Semi akustiska gitarrer är den bräckligaste designen eftersom de är gjorda av tunna, fina bitar av trä och har även elektronik inuti.

Stilar

Trots deras bräckliga design gynnas semi akustiska gitarrer ofta av jazz, blues och storband gitarr spelare för deras rika, blandning tonen. I en inspelningsstudio är det vanligt att både kroppen av gitarr och förstärkare till vara miked för att ge en mycket sofistikerad ljud som nästan låter som två personer som spelar på samma gång. Vissa musiker använder semi akustiska gitarrer, men rock konsert volymer, är det svårt att urskilja nyanser i instrumentet.