mynewspapers.net

Skillnaden mellan desinfektionsmedel & Sanitizer

Skillnaden mellan desinfektionsmedel & Sanitizer


Att grundligt rengöra ditt hus, måste du ta bort patogener från ytor. Brukar kallas bakterier, patogener är sjukdomsframkallande mikroorganismer som virus och skadliga bakterier. Att bli av patogener normalt samtal för rengöringsmedel som innehåller klor blekmedel, väteperoxid eller en annan agent visat sig förstöra bakterier. Bakteriedödande medel för hushållsbruk är antingen desinfektionsmedel eller saneringsmedel. Men ofta används omväxlande, är ett desinfektionsmedel inte samma som en rengörare; i själva verket har en juridisk definition.

Saneringsmedel

Skillnaden mellan desinfektionsmedel & Sanitizer


Både saneringsmedel och desinfektionsmedel fungerar genom att kemiskt förstöra en mikroorganism strukturer, vilket gör den oförmögen att reproduktion. Saneringsvätskor döda inte nödvändigtvis alla patogener. De måste döda 99,999 procent av mikroorganismer inom 30 sekunder med en standardiserade test som anges av Naturvårdsverket. Även om folkhälsa avdelningar acceptera 99,999 procent för kommersiella matlagning ytor, är det möjligt att vissa patogener överlever sanitet.

Desinfektionsmedel

Skillnaden mellan desinfektionsmedel & Sanitizer


Ett desinfektionsmedel förstör 99,999 procent av mikroorganismer, inklusive vissa patogener som anges med metoderna som föreningen analytiska samhällen (AOAC). Dessa inkluderar sjukdom-bära stammar av salmonella och staph bakterier. Desinfektionsmedel måste döda alla angivna patogener inom 10 minuter. Det är möjligt att saneringsvätskor kan också döda dessa patogener, men de inte är föremål för samma tester som desinfektionsmedel. Hälso-och organisationer med höga koncentrationer av patogener, som kliniker och sjukhus, tenderar att använda desinfektionsmedel, saneringsmedel är mer vanligt att restauranger och hushåll.

Hur man väljer

Skillnaden mellan desinfektionsmedel & Sanitizer


Om du städning något som har chans att bära patogener, som ett par skor efter ett sjukhus besök, använda ett desinfektionsmedel. Men tror två gånger innan du använder samma produkt på en plats matta, t.ex. Var noga med att använda sunt förnuft och noggrant läsa alla etiketter. Även om du inte vill bli sjuka från patogener, vill du också inte riskera att intag av gifter. Kom ihåg att saneringsmedel bort 99,999 procent av mikroorganismer, anses vara en "säker nivå" även för beredning av livsmedel.

Måtta

Skillnaden mellan desinfektionsmedel & Sanitizer


Det är utan tvekan viktigt att undvika virus och sjukdomsframkallande bakterier, är det omöjligt-- och oönskade--att förstöra alla bakterier. Vid varje given tidpunkt lever miljontals bakterier på huden. Denna normala "hud flora" serverar många funktioner, inklusive skyddar dig från patogener. När dessförinnan eller desinfektion, tar du bort godan tillsammans med de dåliga bakterierna. Det är bra att upprätthålla en ren hus, bör nyttiga bakterier vara en del av den.