mynewspapers.net

Skillnaden mellan Casement & skjutfönster

Skillnaden mellan Casement & skjutfönster


Även om termen "skärp" avser tekniskt någon trä inramade fönsterruta, över/under stil i fönstret vanligt i amerikansk arkitektur och känd som en enkel - eller dubbel-hängde fönster är vanligtvis kallas ett skärp fönster. Casement windows är uppdelade i två grupper också. Franska casements öppnar på gångjärn på båda sidor, medan en vev casement pivots på ett stift på toppen och botten på ena sidan.

Singel-Hung skärp

Ett enda-hängde skärp är en över/under fönster med två rutor. Det övre fönstret, eller skärp, fixeras på plats och öppnas inte. Den nedre halvan av fönstret för att öppna höjer och sänker för att stänga. Den enda rörliga panelen är vad ger fönstret namn. Denna stil är normalt återfinns i mindre fönster och är vanligt i vinyl och aluminium ersättare. Förflyttning av fönstret styrs av remskivor och motvikt.

Dubbel-Hung skärp

Liknande stil som dess enklare kusin, dubbel-hängde skärp har två rörliga skärp. Övre bågen kan dras till öppna, medan lägre skärp stiger för att öppna och droppar Stäng, som med single-hängde skärp. Rörelsen styrs av en dubbel motvikt system eller fjädrar i nyare windows. Dessa motvikt systems är inrymda i fack bredvid fönstret inuti ramen eller väggen.

Franska Casements

Franska casement windows liknar mycket franska dörrar, i att de har två gångjärn paneler som möts i en vertikal led i centrum av fönstret och gångjärn till sidostycken. Dessa fönster kan ha enstaka eller flera rutor av glas i varje sida. Traditionella franska casements delas ljus, vilket innebär att de har mer än en glasruta på varje sida. Franska casements kan drivas mekaniskt med en vev, även om många öppna och stänga fritt på sina gångjärn, ungefär som traditionella dörrar.

Pivot Casements

Singel-skärp casements har använts i århundraden och var mycket vanligt i "moderna" arkitekturen av den första hälften av 1900-talet. Som franska casements, de pivot öppen, snarare än rörligt, och de kan hängas på traditionella pin gångjärn eller pivoterna monterat i toppen och botten av ramen. De flesta enda casements är veva casements. Veva casements öppnas med en mekanisk skruv vev, som vanligtvis har ett handtag på insidan av tröskeln eller på ena sidan, som vevar ett sätt att öppna och motsatt riktning för att stänga.