mynewspapers.net

Skillnaden mellan Camembert & Brie ost

Skillnaden mellan Camembert & Brie ost


Oljigt konsistens av en mushroomy Brie sprids på en knaprig kil bröd är nog att få munnar dregla. Ta den sliskige godheten till nästa nivå - en hela rullar av Camembert bakade tills dess straw-coloured inre börjar bubbla. De två ost kan verka synonymt när det gäller deras övergripande utseende, konsistens och ens smak. Även om skillnaderna mellan Brie och Camembert är subtila, kommer att ost aficionados hävda att en av dessa ostar inte är som andra.

Historia

Traditionellt, Brie och Camembert ost gjordes i Frankrike. Den första Camembert gjordes i Camembert, Normandie, 1791. Senare, var det sägs vara en favorit av Napoleon III. Brie föregår Camembert med över 100 år, enligt ost-Frankrike. Denna gamla ost härstammar från den lilla byn Brie, belägen 30 miles öster om Paris. Den första posten i dess existens är skriven av Karl den store, som smakade osten i 744. Idag, är både Brie och Camembert gjorda i USA, Kanada, Australien och i hela Europa.

Egenskaper

Skillnaden mellan Camembert & Brie ost


Både Brie och Camembert är mjuka ostar traditionellt tillverkad av rå, opastöriserad komjölk. Båda har karakteristiska vita skalet att kuvert krämig gyllene interiören. Omgångar av traditionella Brie tenderar att vara nio till 15 inches i diameter, jämfört med de mindre Camembert diskar, som är ca 4 1/2 inches i diameter. Fransk Brie och Camembert är båda gjorda av pastöriserad mjölk när de exporteras till USA Den amerikanska Food and Drug Administration hävdar att att det är farligt att äta "mjuka ostar, som Brie och Camembert... tillverkad av opastöriserad mjölk."

Smak och olika

Beroende på hur lång tid en Brie har åldrats, dess smak kan beskrivas som fruktig, nötig och även mushroomy. Camembert, när åldern, tenderar att vara något starkare, men när unga, är det något sötare än Brie. Camembert beskrivs ofta som att ha en smak som är salt, fruktig och mushroomy, beroende på hur mogna särskilt osten är. Brie och Camembert är gjorda av 45 procent mjölkfett, vilket förklarar deras krämig texturer. Den vita svål eller "bloom" på osten är ätliga och är en indikation på den ost friskhet. Det bör vara vit när osten är mogen och redo för att äta. Om skalet är brunaktig, är det förbi dess bästa. Använda beröring som ett tecken på mognad. Skalet bör vara spänstiga vid beröring. Om det är mjukt och insidan känner rinnande, är osten gamla.

Som serverar förslagBrie och Camembert ost serveras bäst när de har nått rumstemperatur. Deras pasta centra blir rinnande i strukturen, perfekt för spridning på den traditionella fransk baguette. Torkad frukt, exempelvis datum, fikon och aprikoser; och nötter som mandlar och hasselnötter, är utmärkt tillbehör till Brie och Camembert. Enligt ost-Frankrike, Brie par perfekt med en Champagne glas Champagne. Camembert kompletteras av Cabernet Sauvignon eller Chenin Blanc.