mynewspapers.net

Skillnaden mellan calico och sköldpadda katter

Skillnaden mellan calico och sköldpadda katter


Medan en kalikå katt och en sköldpadd katt ser annorlunda, är de inte olika raser. Även om de två typerna av katter erbjuder olika varianter, är katterna bas färger desamma. Dessa katter ställer alltid vit, en form av röd och en annan färg, vanligtvis svart eller blå.

Färg Presentation

Den största skillnaden mellan en kalikå katt och en sköldpadd katt är att färgerna representerar sig själva. I en kalikå katt presentera de tre färgerna sig i solid fläckar. De tre färgerna existerar oberoende av varandra, med vit som den typiska primära färgen. För en sköldpadd katt blandas färgerna ihop så kan du inte berätta var man börjar och de andra slutar. Därför, dessa katter tenderar att förekomma mörkare övergripande.

Mängden vitt

I allmänhet har en kalikå katt en stor del av en färg av päls på kroppen. I själva verket, använder vissa människor denna skillnad för att avgöra skillnaden mellan de två typerna av katter. En sköldpadd katt kan dock också ha större fläckar av en färg. Så länge som de andra två färgerna på katten blandas ihop och inte presenteras i solid patchar, är katten klassificerad som en sköldpadd. De flesta sköldpadd katter har också deras dominerande-färgad päls blandas med andra färger snarare än att vara fast.

Dominerande färg

Kalikå och sköldpadd katter har tre olika färger av päls på deras kroppar. En av dessa färger är dock normalt dominerande färgen, vilket betyder att den visas på en större del av kattens kropp. För kalikå katt är den typiska dominerande färgen vit. För vissa kalikå katt täckas upp till hälften av dess förkroppsliga av dominerande färg bara. För sköldpadd katter, den dominerande färgen är mer vanligen svart. Eftersom deras andra färger blandas vanligtvis med den dominerande färgen, kan det vara lite svårare att plocka ut en sköldpadd katt dominerande färg.

Genetik

Genetiken för en kalikå katt och en sköldpadd katt är ungefär samma. Genen för dessa färgkombinationer bärs på kvinnliga kromosomen, vilket innebär att de flesta katter som bär dessa färg markeringar är kvinnliga katter. Genetiska defekter inträffar för att skapa manliga calico och sköldpadd katter, men dessa katter är oftast sterila på grund av abnormitet. Dominerande färg genen för katter resulterar i en orange katt om båda generna är dominerande. Om båda färg gener är recessiv, kommer att katten vara en annan färg. Dock om kvinnliga katten blir en dominerande och en recessiv, kommer hon mest sannolikt kalikå eller sköldpadd.