mynewspapers.net

Skillnaden mellan boxning & brottning skor

Skillnaden mellan boxning & brottning skor


Brottning och boxning kräver särskilda atletisk redskap att konkurrera i sport. Förutom skyddsutrustning, särskilda skor förbättra balans, tillhandahålla dragning och ge stöd till idrottaren. Skorna är tunn och tillverkade av hållbara tyger för år av användning. Även om boxning och brottning innebära en hel del fysisk kontakt, finns det särskilda skor för varje sport.

Storlek

Du bör köpa brottning skor som är upp till en storlek större än din vanliga skostorlek. Skorna bör passar mycket väl, och vara på den ombonade sidan. Det är viktigt att komma ihåg att skorna kommer att sträcka något efter att ha använt dem några gånger. Boxning skor kör ungefär samma storlek som en vanlig sko. Du bör prova på skorna innan du väljer vilka som ska köpa.

Stiga

Ökningen av den atletiska skon skiljer sig från en sport till den andra. Medan boxning skor är i allmänhet erbjuds i tre olika höjder, bör brottning skor ha en hög fotled att erbjuda stöd. Boxning skor kommer i höga toppar, mitten stiga eller låg toppar. Du bör prova varje typ för att se som passar dina behov. Brottning skor bör ha en hög fotled för att förhindra skada. Även om båda skorna är utformade för att stödja vristen, erbjuder boxning skon fler alternativ i löneförhöjningen av fotleden.

Material

Boxning och brottning skor kommer i många olika typer av material. Brottning skor är gjorda med ett lätt tyg. Tyget är mycket nära passande och tålig så det inte riva under tävling. Boxning skor kommer i en mängd olika material, mest skapad för att hålla foten sval med ventilation. Boxning skor bör vara lätta och cool eftersom svett kommer att orsaka skor att bli tyngre och kan minska den Boxers uthållighet.

Sole

Brottning skor är gjorda med gummisulor. Brottning skor kommer i split sole eller icke-split sole alternativ. Split sole erbjuder mer komfort och grepp. Dave Toub, författare till "Boxning skor: några viktiga funktioner," antyder att boxning sulor bör göras av läder att ge idrottsman dragkraften. Endast måste vara så bekvämt som möjligt för de snabba drag av boxer, och erbjuda andedräkt förmåga att hålla fötterna svala och torra.

Pris

Brottning skor generellt kostar £19 £81. Om priset är ett bekymmer, överväga att köpa används skor eller nedre änden varumärken. Ett par bra topp-märke boxning skor kommer att kosta runt £77.