mynewspapers.net

Skillnaden mellan bomullspapper & trä Fiber papper

Skillnaden mellan bomullspapper & trä Fiber papper


Papper har revolutionerat hur världen fungerar. Men är många människor omedvetna om att vi faktiskt interagerar med två mycket olika typer av papper på en daglig basis. Bomull och träfiber papper är helt tydlig i sin tillverkning, användning, styrkor och svagheter och livscykler.

Bomullspapper

Bomullspapper är tillverkad helt av bomullsfibrer. Det kallas ofta rag papper, och människor har använt den i århundraden. Bomullspapper är starkare och mer hållbara än träfiber papper, och är också dyrare, kostar upp till 20 cent per ark, medan träfiber kostar ungefär hälften en cent för en sida. Bomullspapper är inte kemiskt behandlat och bomull är starkare än träfibrer, att göra bomull en överlägsen om dyrare material.

Träfiber papper

Wood papper görs av pappersmassa. Det är det svagare, billigare alternativet till bomull. Wood papper blev vanligare i mitten av 1800-talet. När det blev tillgängliga, fler människor hade tillgång till skriftliga handlingar och global utbildning började att förbättra. Idag tillverkas träfiber papper över hela världen i mycket större mängd än bomullspapper.

Tillverkning

Bomullspapper är tillverkad av 100 procent bomull trasor. Dessa är sätta genom en dokumentförstörare och blandas med limmet. Blandningen är sedan gjuten i ark. Träfiber papper görs av kemiskt bryta ner mjukt trä till en massa, då blekning blandningen och att trycka den i skivor. Denna process mjukar upp trä och separerar delar av fiber från massa blandningen. Kemikalier lämna papperet sura och betydligt försvagat, men de är nödvändiga för att göra pappersmassa formbara ska pressas in i papper.

Styrka

Bomullspapper är starkare och mer hållbara än träfiber papper. Wood papper försvagas av kemisk behandling genomgår träfiber är inneboende sprödare än bomull. Bomull fiber papper är svårt att slita för hand, men träfiber papper enkelt crumples och revor.

Praktiska

Bomullspapper absorberar bläck och visar print bättre än träfiber papper. Träfiber papper är dock övergripande mer praktiskt för daglig användning. Träfiber papper är billigare att producera eftersom trä är ett billigare och mer riklig resurs än bomull.

Livslängd

Om lagrade ordentligt, kan bomullspapper pågå i århundraden utan blir missfärgat eller märkbart slitna. För varje procentenhet av ren bomull som ett pappersark innehåller, kommer det motstå försämring för ett extra år. Papper som används för juridiska dokument är exempelvis allmänt 25 procent bomull. Detta papper kan förväntas pågå utan att de försämras under minst 25 år. Wood papper varar bara några år innan det börjar att falla sönder och gulnar.

Vanliga användningsområden

Ren bomullspapper används för viktiga dokument som inte kan försämras, till exempel Arkiv och sedlar. Bomull används också för att göra valuta. Dyra stationära görs ibland från bomullspapper. Nästan alla av papper som vi använder i dag för att fylla våra skrivare anteckning ner anteckningar är tillverkad av träfiber.