mynewspapers.net

Skillnaden i Moissanite & konstgjorda diamanter

Skillnaden i Moissanite & konstgjorda diamanter


Moissanite och konstgjorda diamanter eller diamond simulatorer har olika egenskaper. De är allt betydligt billigare än diamanter. De är också ett bra alternativ till naturliga diamanter och blir ett populärt sätt att undvika frågor om blodsdiamanter och andra etiska frågor samtidigt ha en vacker pjäs av smycken.

Moissanite

Moissanite är en juvel som är konstgjorda av kiselkarbid. Naturliga förekomster av moissanite är mikroskopiska i bästa och sällsynta, så det är uteslutande konstgjorda för smycken. Moissanite har mer eld och briljans än en diamant eller en diamant simulatorn eftersom det är dubbla brytningsfel. En diamant eller simulatorn är enda brytningsfel. På grund av dubbel refraktion, moissanite är glittrig och lysande i naturligt ljus, men kan visas tråkig inomhus eller under glödlampsbelysning.

Konstgjorda Diamond

Konstgjorda diamanter eller skapade diamanter är den exakta sammansättningen av en naturlig diamant, endast lab odlade. Undergången av en konstgjorda diamant är att endast färgade diamanter finns tillgänglig för konsumenterna. Enligt experterna på Gemesis kostar en lab-skapade färglös diamant alltför hög för att anses vara praktiska. En annan nackdel är som skapat diamanter inte är tillgängliga i alla storlekar och former. Tekniska framsteg gör framsteg mot ett botemedel till dessa nackdelar och en dag, en konstgjorda diamant kan vara lätt tillgängliga i alla färger, former och storlekar med en praktisk prislapp.

Cubic Zirconia

Cubic zirconia är den mest populära av diamond simulatorer. Den är gjord av en kemisk sammansättning av zirkoniumoxid. Det finns olika grader av kvalitet till en cubic zirconia. Vissa är dåligt gjord och låg kvalitet och andra är av hög kvalitet och nästan omöjlig att skilja från en naturlig diamant. Skillnaden mellan cubic zirconia och moissanite är i färg och komposition. Moissanite är brytningsfel och mer glittrig än cubic zirconia och tenderar att ha en liten grönaktig nyans.

Syntetiska och simulatorn

Skillnaden mellan en syntetisk och en simulator är enkel: en syntetisk kommer att ha samma egenskaper och sammansättning som vad finns naturligt, en simulator kommer bara likna. En skapats eller konstgjorda diamond är en syntetisk diamant. Konstgjorda moissanite är syntetiska kiselkarbid. En simulator har samma utseende, men olika egenskaper. Cubic zirconia är en diamond simulatorn eftersom det är kemiska sammansättning är helt annorlunda än diamant eller moissanite.

Överväganden

När man överväger moissanite, konstgjorda eller livsmedelssimulator diamant, tror kostnaden och användande av lappa. Moissanite är en juvel till sig själv. Det kan vara ganska dyra, men betydligt mindre än naturliga diamanter. En konstgjorda färgad diamant kan vara en vacker och kostnadseffektivt sätt att äga en diamant. En naturligt gjorda färgad diamant är vanligtvis två tredjedelar dyrare än en skapade. En hög kvalitet cubic zirconia, som en rysk diamant, är ett sätt att ha en vacker ring eller andra smycken utan att bryta banken.