mynewspapers.net

Skillnaden av reumatoid artrit & septisk artrit

Skillnaden av reumatoid artrit & septisk artrit


Enligt stiftelsen artrit är artrit en generell term som täcker mer än 100 olika sjukdomar och tillstånd. Reumatoid artrit och septisk artrit har liknande symptom och liknande orsaker, men olika behandlingar. Här finns en uppdelning av de tecken och symtom av varje och behandlingsalternativ.

Septisk artrit orsakar

Septisk artrit, enligt Mayo Clinic, är orsakad av bakterier eller, mindre vanligt, svampinfektion. Infektionen infiltrerar det gemensamma, orsakar extrem smärta. Septisk artrit vanligtvis påverkar bara en gemensam, vanligtvis knät.

Septisk artrit skyltar & symptom

Tecken och symtom på septisk artrit inkluderar: - smärta - svullnad - feber - frossa - värmen i den drabbade leden

Septisk artrit behandlingar

Din läkare kommer att ordinera antibiotika för att behandla infektionen, och gemensamma dränering för att ta bort infekterade ledvätskan. Dräneringen också minskar trycket på gemensamma och ger läkaren ett prov för att testa.

Reumatoid artrit orsakar

Arthritis Foundation säger finns det ingen anledning till reumatoid artrit, men att RA kan orsakas av en kombination av faktorer. Vad som är känt är att något utlöser kroppens immunförsvar för att attackera synovial membran i lederna.

Reumatoid artrit skyltar & symptom

Vanliga tecken och symtom av RA inkluderar: - svaghet - trötthet - stelhet, särskilt i drabbade leder - influensaliknande symtom - förekomsten av skov av sjukdomen följas av perioder med remission

Reumatoid artrit behandlingar

Arthritis Foundation säger reumatoid artrit behandlas vanligen med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel som ibuprofen eller paracetamol, även om behandlingar skräddarsys efter varje patients villkor. Svårare fall kan kräva immun-undertrycka droger eller ens kirurgi.