mynewspapers.net

Sketcher & spel att göra för barn ministerier

Sketcher & spel att göra för barn ministerier


Kristna ministerier för barn bildar en kyrklig gemenskap i tidig ålder att utbilda barnen i seder, traditioner och övertygelser av den kristna religionen. Det är också kallas Söndagsskolan. I den, kan ett barns ministeriet ledare eller lärare införliva underhållande aktiviteter som spel eller sketcher att hjälpa barnen lära sig och behålla de material och begrepp.

Marionett sketcher

Välja en berättelse eller liknelse från Bibeln, som gamla testamentet historien om Josef och hans flerfärgad päls. Tilldela varje barn en del i berättelsen, att lägga till ytterligare roller vid behov. Om du har fler studenter än delar i den ursprungliga berättelsen, Lägg i djur och en berättare att inkludera alla. Har varje barn skapa en strumpan marionett för karaktär och ge dem alla kopior av historien att lära sina delar. Har dem använda marionetter för att agera ut skit för föräldrar eller en annan grad av barnens departement.

Agera sketcher

Tilldela varje barn en roll i en biblisk historia, såsom den Jesu födelsen, dop av Jesus av Johannes Döparen eller en liknelse som berättelsen om den barmhärtige samariten. Skriva ut varje barns del så att de kan granska och memorera det. Hjälpa barnen att konstruera kostymer, rekvisita och bakgrunder för skit. Repetera skit så att alla vet var man kan vara och deras linjer i leken. Utföra leken för resten av ministeriet och föräldrar till barnen.

Bibeln tipspromenad

Skapa en gatsopare jaga av bibelverser och berättelser för barn att hitta. Detta kommer att hjälpa dem att bekanta sig med Bibeln och de olika verses och quotations. Be eleverna, till exempel som kungen av Jerusalem var när Jesus föddes. Ge studenterna ledtrådar, såsom "detta finns i nya testamentet." Svaret är Herodes. Skapa en mängd olika frågor och låt barnen loppet för att hitta det rätta svaret. Dela ut ett pris till barnet som hittar alla de rätta svar först.

Lära sig Bibeln

Be barnen att granska en särskilt Bibeln kapitel eller vers för läxor. I klassen när du tilldelat versen, skriva vers i styrelsen, men lämna ut en mängd ord. Lämna en lucka där varje saknade ord ska vara. Gå igenom den versen, att ha eleverna turas om tyder på vad ordet fyller gapet. Om de antar korrekt, dela ut priser, till exempel en bit godis. Om de antar felaktigt, dra en del av en ängel i styrelsen, som hennes huvud, kropp, vingar eller halo. Om du ritar komplett ängeln klassen förlorar, men om de Slutför versen utan efterbehandling ängeln ritning, alla vinner ett pris.