mynewspapers.net

Skatt sanktioner för tidigt uttag av pension

Skatt sanktioner för tidigt uttag av pension


Om en pensionsplan är en kvalificerad plan enligt Internal Revenue Service riktlinjer, får pengarna i pension särskild skattemässig behandling. Du kan dock behöva betala vite om ni drar tillbaka det tidigt.

Tidsram

I allmänhet, om du tar ut pension innan du når 59 1/2 år gammal, kommer att ditt uttag ses en tidig reträtt.

Storlek

IRS avgifter en 10 procent tidigt tillbakadragande påföljd på beskattningsunderlaget för distribution. Detta är en engångsavgift utöver eventuella inkomstskatter som du är skyldig om återkallande.

Undantag

Om du har ett undantag som använder pengarna för att betala för medicinska räkningar som totalt mer än 7,5 procent av din justerade bruttoinkomst eller upp till £6.500 att betala för ett första köp, kan du inte behöva betala sanktionsbelopp som 10 procent. Men måste du fortfarande betala eventuella tillämpliga inkomstskatter.

Syfte

IRS införs tidigt tillbakadragande påföljd för att hindra människor från att använda skatteförmånerna för återlösenskonton för syften förutom att spara till pensionen.

Rapportering

För att rapportera dina tidigt tillbakadragande påföljd, måste du slutföra formuläret 5329 och rapporterar beloppet av straff på självdeklarationen Form 1040.