mynewspapers.net

Skatt gratis pengar gåvor till barn

Skatt gratis pengar gåvor till barn


Barn får ofta pengar gåvor från föräldrar, vänner och andra familjemedlemmar för speciella tillfällen som födelsedagar, jul och graderingar. Cash presenter och gåvor av fysiska varor eller tillgångar som bilar omfattas av federala skattelagar. Gåvoskatt tvingar givers av gåvor av betydande värde att betala skatt på värdet av gåvor som ges.

Gåva skatt grunderna

Gåvoskatt förbinds nära till fastighetsskatt. Estate skatter ta en del av värdet av en persons egendom (alla hans tillgångar) efter han dör. Gåvoskatt är ett sätt som den federala regeringen kan samla in skatt på fonder som människor ger bort till sina barn och andra förmånstagare före död. Fanns ingen gåvoskatt, kunde skattebetalarna bara ge alla deras tillgångar bort innan döden att undvika fastighetsskatt.

Gåva skatt utslagning

Medan både kontanter och icke-kontanta gåvor till barn omfattas av gåvoskatt, möjliggör skattelagstiftningen betydande gåva skatt undantag. Enligt IRS finns det en årlig uteslutning av £8.450 för varje mottagare av gåvor. Med andra ord, om du inte ger ett barn mer än £8.450 i ett år, omfattas du inte av gåvoskatt. Undantag gäller för varje givare, så gifta par kan ge £16,900 kontant skattefritt till valfritt antal mottagare som de vill.

Livstids uteslutning

Förutom den årliga gåva skatt utslagningen finns det en livstid gåva skatt utslagning som möjliggör gåvor som överstiger den normala £8.450 begränsningen göras skattefria. TurboTax stater som gåvor gjorde 2010 utsattes en £ 650 000 livstids uteslutning, vilken ökade till £3,250,000 från och med 2011. Med andra ord, kan du göra gåvor som överstiger normala £8.450 uteslutande upp till £3,250,000 innan någonsin att behöva betala gåvoskatt. Nackdelen med överstiger den normala £8.450 begränsningen är att varje dollar som gett upp till £3,250,000 gräns minskar storleken på din fastighetsskatt utslagning.

Överväganden

Med tanke på de utslagning gränserna på kontanter gåvor, endast de med betydande personliga tillgångar har oroa att drabbas gåva skatt genom att ge pengar till barn. Gåva skatt och fastighetsskatt regler kan förändras över tiden, dock så utslagning belopp kan öka eller minska i framtiden.