mynewspapers.net

Skapa en affärsplan för ett kafé

Skapa en affärsplan för ett kafé


Ett kafé är en liten anläggning där drycker som kaffe, latte och cappuccino säljs. Vissa kaféer också säljer bakverk artiklar eller erbjuda lunch specialerbjudanden som soppor och smörgåsar. Kaféer har dykt upp överallt. Detta beror främst på verksamheten är en enkel men dynamisk venture som håller en stadig inkomst. Det är ett bra företag att starta, speciellt om du är en amatör. Men kom ihåg, att öppna ett kafé tar mycket planering. En affärsplan är ofta en av de första stegen när det gäller att starta eget företag. Forskning visar oss att skapa en affärsplan kan göra ditt företag mer produktivt och vinst uthärda.

Instruktioner

• Skriv en beskrivning av coffee shop. Inkludera vad verksamheten gör, där butiken står i marknaden, lokala konkurrenter, operativa förfaranden, antalet anställda och försäkring. Beskriva vad kaféet kommer att erbjuda (mat, drycker, tidskrifter, Wi-Fi, etc.). Kolla in den lokala konkurrensen att mäta hur väl din kafé kommer att göra i området. Forskning operativa förfaranden och använda de bästa metoderna för att minska väntetiden för kunden. Vet hur många anställda att hyra och vilka typer av företag försäkring du måste bära.

• Skriva finansiella data och planeringsinformation. Inkludera kafé utrustning och tillförsel listor, låneansökningar, balansräkningar, vinst-och förlustrapporter och inkomst och förlust prognoser. Hitta en kafé leverans lista, antingen från din franchise packet eller komma med din egen. Vad du väljer att sälja kommer att avgöra vilken typ av utrustning och förnödenheter du behöver. Beräkna den uppskattade totalen för att starta verksamheten, då projektet din förlust varje månad för att köra coffee shop. Projektets beräknade inkomster och har en backup stash när vinsten är låg.

• Samla alla dokument som krävs för att köra ett kafé. Dessa är juridiska papper, försäkringsformulär, franchiseavtal om verksamheten är en franchise och din business licens. Lagra dokument på en säker plats som en bank säkerhetsskåp eller förvara säkert. Vissa handlingar måste bo på plats. Ditt företag licens och franchise kontrakt måste vara nära om en inspektör begär att få se dem.

• Förbereda för stopp av inspektioner av staten. Detta är att se till att din kafé upprätthåller till statliga normer för renlighet och ordentlig operativa förfaranden. Coffee shop måste bo så ren som möjligt hela tiden. Bör rengöras grundligt varje dag, alla utrustning, bord, golv och badrum. Det finns förordningar om vattentemperatur, typer och mängder av renare att använda för att hålla butiken grodden gratis. Om du äga en franchise, är denna information i din franchise paket. Annars kolla med tillstånd att ta emot en lista med förordningar.