mynewspapers.net

Skäl varför dricka ålder bör höjas

Skäl varför dricka ålder bör höjas


Dricka ålder är en kontroversiell fråga, med många uppvärmda motståndare på endera sidan argumentera för eller mot gällande lagar. Trots att dricka ålder har satts till 21 ända sedan 1984, många människor känner att denna lag medför problem för samhället. Om det är en vädjan till dricka ansvarsfullt eller ett argument om frihet, förespråkare har bör några grundläggande skäl till varför de känner att dricka ålder höjas.

Risk för trafik

Till följd av faran att alkohol innebär att unga förare som kan välja att köra berusad, känner många att höja dricka ålder skulle hindra berusad drivande olyckor. Av alla läkemedel körning bilolyckor, 34 procent innebär en enskild mellan 21 och 24, och antalet incidenter är på uppgång. Många tolkar detta att betyda att 21-24-åringar inte gammal nog att hantera dricka och en högre dricka ålder skulle sänka berusad drivande olyckor eftersom äldre förare skulle vara mer ansvarsfullt med alkohol.

Livsstil problem

Förutom de fysiska problem som alkoholen kan innebära för unga individer, kan alkohol orsaka olika livsstil problem för unga vuxna. Studier visar att ju tidigare en person börjar dricka alkohol, desto mer sannolikt en person är att bli alkoholist. Studier visar dessutom att eleverna vanligtvis ge alkohol till sina yngre kamrater eller syskon, och även om detta är olagligt, att höja dricka ålder skulle öka åldern av dem som tar emot alkohol från äldre kamrater.

Oansvarig alkoholkonsumtion kostar alla

USA medborgare betala mer än £6 miljarder i skatt dollar varje år att hantera kostnader för rattfylla, högre kostnader för sjukvård och högre avgifter för auto försäkring. Berusad drivande olyckor och andra problem från alkoholkonsumtion genererar en massa kostnader för samhället. Till exempel använda vissa städer i Minnesota, nästan en tredjedel av sin totala budget för polisen för att stävja alkoholrelaterade problem. Eftersom detta genererar kostnader för både de som dricker och de som inte gör, anser många att en högre dricka ålder skulle vara mer rättvis och minska utgifter för alkoholrelaterade problem för en grupp människor.

Olika åldrar för olika privilegier

Många hävdar att 18-åringarna har förmågan att utkämpa ett krig för sitt land, men de kan inte dricka i just det land som de försvarar. Men hävdar förespråkarna att höja dricka ålder att 18 år betyder inte nödvändigtvis vuxen ålder, och det finns olika åldrar för olika privilegier. Vid 14 års ålder kan en person få jaktlicens, i åldern 16 hon kan köra och på ålder 25 hon kan hyra en bil. Tack vare utbudet av åldrar kan att medborgarna får vissa privilegier på, det vara motiverat att hålla dricka ålder samma eller sänka det till följd av en vuxens inneboende "rätt" att dricka.