mynewspapers.net

Skäl för propagandaaffischer under andra världskriget

Skäl för propagandaaffischer under andra världskriget


När man pratar om andra världskriget, en av de vanligaste temana är hur moraliskt otvetydigt en konflikt var. Till skillnad från senare militära åtgärder, till exempel Vietnamkriget, var många av de soldater som slogs med US-armén ivriga volontärer. Dock blivit inte moraliska i konflikten så entydig utan lite arbete. På båda sidor av konflikten utnyttjad regeringarna listig propagandaaffischer att påverka känslor och moralen hos sina medborgare.

Att mobilisera trupperna

Den amerikanska allmänheten var från början emot kriget. Detta var på grund av förluster från första världskriget och ekonomiska frågor i kölvattnet av den stora depressionen. Känslan var generellt mycket isolationistiska. Vändpunkten var attacken på den amerikanska basen i Pearl Harbor av japanerna. Denna händelse gjorde många amerikaner inser att kriget kunde komma till dem. Dock försvinna den isolationistiska känslan inte omedelbart. Även om det fanns en diehard grupp av människor som gick med i armén dagen efter attacken, var många fortfarande på staketet. I stället eskalerat regeringen denna känsla av osäkerhet genom att lansera en massiv propagandakampanj, till stor del kretsade kring affischer.

Krig obligationer

För att kriget lyckas, hade regeringen att få majoriteten av medborgarna på sin sida och engagera dem med krigsinsatsen. Detta var inte bara riktade till pojkarna i uniform. Kvinnor, barn och män inte kan tjänstgöra i militären spelade också en viktig roll. En stor del av detta var krig obligationer. Medborgarna uppmuntrades att köpa dessa obligationer för att finansiera kriget ansträngning. En berömd krig obligationer affisch med en grupp unga amerikanska barn hålla amerikanska flaggor på en gräsbevuxen gräsmatta, medan en olycksbådande hakkors kasta en skugga över dem. Tanken var att genom att köpa krig obligationer, kunde du hjälpa hjälper allierade att hålla nazisterna från dessa oskyldiga barn.

Kvinnors insatser

Eftersom mycket av den manliga befolkningen var av kampen mot kriget, hade kvinnor en ökad roll i arbetskraften. Många propagandaaffischer uppmuntras antingen kvinnor till stöd i de militära insatser eller att engagera sig med produktionen av militära förnödenheter hemma. Kvinnlig styrka betonades i dessa kampanjer, tilltalande för en påfallande feministiska mentalitet. Kvinnor fick höra att kriget skulle öppna upp professionella möjligheter för dem. Mest kända bilden för att komma ut av dessa kampanjer var Rosie Riveter.

Demonisera fienden

På båda sidor, en viktig del av propagandakampanjen demonisera fienden. Folk kände mycket mer delaktiga i kriget genom att kunna bond över en gemensam nationell fiende. USA hittade nazisterna och japanska vara lätta mål. Anti-nazistiska affischer porträtteras Hitler och hans anhängare som porträttet av ren ondska. Anti-japanska affischer tog ofta en rasistisk väg som förlitat sig på fula stereotyper. Trots detta ansågs normal vid tiden, genom ögonen på idag, verkar många av dessa bilder fruktansvärda.