mynewspapers.net

Skäl för att lämna på jobbansökningar

Skäl för att lämna på jobbansökningar


När du fyller i en jobbansökan, kan kolumnen märkt "skäl för att lämna" orsaka en hel del stress. Människor lämnar jobb för alla typer av skäl, och potentiella arbetsgivare förstår detta. Medan det finns vissa ord som kan minska dina chanser att få hyras, ska du göra bra så länge du reframe potentiellt negativa ord i ett positivt sammanhang och koppla av--skäl för lämnar är bara en del av en lång jobbansökan.

Ord för att undvika

Medan du inte bör ligga på en jobbansökan, finns det vissa ord som du vill undvika. Dessa inkluderar eldade, som fastställs av, sluta röka, personliga skäl eller sjukdom, konstaterar Idaho Department of Labor. Även dessa kan vara din verkliga skäl för att lämna ett jobb, är de också ord som kan stänga av en arbetsgivare. Om dessa ord beskriva de skäl du kvar, kan kreativa ordlekar hjälpa dig.

Försöka förbättra

Om du avslutar ditt jobb, försök att kvalificera den med något som förklarar beteende. Kanske du sluta att gå till skolan eller att flytta. Om du var uppsagd på grund av arbete, ta nedskärningar eller säsongsbetonade jobb, med denna information ge sammanhang. Du kan också prova att skriva "jobb avslutade," antyder Quint karriär. Om du hade giltiga personliga skäl eller sjukdom, Tänk på vad du vill avslöja. Om du var tvungen att ta hand om en sjuka förälder, till exempel Skriv att eftersom den är ärlig och inte reflektera dåligt på dig. Om du har en allvarlig depression, hoppa över den--kunde din potentiella arbetsgivare tror att det kan hända igen.

Varför de frågar?

Arbetsgivarna frågar varför du lämnade ett tidigare arbete att mäta dina meriter som anställd och undersöka de beslut du gjort om din karriär. Om du har gjort sysselsättning flyttas ytterligare din utbildning eller din karriär, förklara dessa saker. Lämna inte tomma värden på en jobbansökan och inte skriva att du ska förklara senare eller i person, om du inte är beredd att göra detta.

Överväganden

Så länge du är ärlig och försöka sätta en positiv vinkling på dina skäl för att lämna, du kommer att göra bra. Ljug inte, eftersom detta kan komma tillbaka för att hemsöka dig senare. Om det finns en arbetsgivare från ditt förflutna du orolig, överväga att kalla dem för att se vad de säger när kontaktad av potentiella arbetsgivare. Förklara att ord som "sparken" skada dina chanser att hitta nytt arbete och se om de är mottagliga för använda ord som "avgick," tyder på Idaho Department of Labor.