mynewspapers.net

Skäl att stoppa mobbning

Skäl att stoppa mobbning


Mobbning har blivit ett mycket allvarligt problem i vårt samhälle. Människor är mobbad i skolan och i arbetslivet i form av utskällning, cybermobbning och även fysisk skada. Det kan tyckas att offer för mobbning är de som upplever alla konsekvenser; mobbarna själva kan dock ha psykologiska och rättsliga förgreningar. Om du har en benägenhet att trakassera andra, är här några skäl att sluta.

Rättsliga konsekvenserna

Barn som mobbar andra barn också ofta bedriver andra skadliga beteenden, som bär vapen, alkohol eller droger eller bli involverad i slagsmål. När de blir äldre, är dessa mobbare fem gånger större risk att hamna i brottmålsdomstolen och få en fällande dom än de som inte bully. En av fyra har ett kriminalregister när han eller hon vänder 30.

Olämpliga vuxna beteende

Barn som mobbar ofta blivit vuxna som mobbar, som deras behov av att dominera andra bär i deras vuxna år. Dessa vuxna trakassera ofta andra sexuellt och rasistiskt. De kan också bli våldsamma vuxna som missbrukar barn eller deras cohabiters. Om de fortsätter sina mobbning sätt med sina egna barn, är mobbare mer benägna att ta upp barn som mobbar andra också.

Psykologiska förgreningar

Översittare har inte lärt oss god social kompetens. De har inte lärt sig hur man har hänsyn till andra och hur man skall reagera på lämpligt sätt i givna situationer. De saknar ofta empati och medkänsla för sina offer och andra runt omkring dem. Mobbarna tenderar att dras till mer aggressiva TV-program, som skildrar medkänsla som en svaghet. Mobbare använder ofta deras mobbning metoder som en ilska management verktyg istället för att använda lämpliga metoder. Mobbare kan utveckla dålig impulskontroll och kan äga en hög känsla av rätten. De upplever ofta ensamhet och social isolering. De kan ha svårigheter i skolan och får dåliga betyg. Det kan vara svårt för mobbare att ha kvalitet relationer med andra barn. Enligt röda korset, kan mobbare även vara mer benägna att självmord.

Oavsiktliga konsekvenser

Mobbning kan få tragiska följder som mobbaren inte hade tänkt. Barn som är mobbade har begått självmord när mobbning blir outhärdlig. Mobbning har lett till skolmorden i skolor när barn som är mobbade tror att hämnd kommer att stoppa trakasserierna. Barn som är mobbade ofta lider av ångest och depression. De fruktar kommer till skolan på grund av den ständiga trakasserier som de upplever. Dessa barn kan sluta med ätstörningar och kan engagera sig i skadliga beteenden som riskfyllda sexuella relationer och egen styckning.