mynewspapers.net

Skägg i the ' 80s

Skägg i the ' 80s


Enligt 80s XChange, 1980-talet var inte en tid då människor var kända för sina skägg och ansiktshår. Medan ansiktshår trend nedåt, saker som Ray-Ban solglasögon och öronhåltagning var på uppgång. Dock gjorde de som växte ansiktshår under denna period så att maximal potential när det gäller att bli märkt. I vissa fall skägg från denna tidsperiod ställa trender.

Sport-inspirerade skägg

En populär sport-inspirerade skägg, som fortsätter att existera idag, är hockey slutspel skägget. Enligt brand kanonen startades denna tradition av medlemmar i NHL: s New York Islanders i the ' 80s. Playoff skägget är ett enkelt koncept. När ett hockeylag gör slutspelet, sluta medlemmar i teamet rakning tills de har antingen tagits bort eller de ta hem ett mästerskap. Islanders vann fyra Stanley Cups i the ' 80s, så traditionen blev en lycka charm av sorterar runt ligan.

Fullt skägg

Några anmärkningsvärda skägg i the ' 80s odlades av musiker. Ingen kan vara mer igenkännligt än signatur skägg visas av medlemmar i rockbandet ZZ Top. ZZ Top var ett band så långt tillbaka som den sena 60-talen, vinna de inte mainstream fame tills 1983 "Eliminator." Bandet blev omedelbart igenkännlig på grund av sina medlemmars bröst-längd skägg, som inspirerat många ZZ Top fans att växa fullt skägg av sina egna.

Skägg med attityd

Skådespelaren Mr. T kombinerat ansiktshår med attityd under sitt upphov till mainstream popularitet med sin roll i Rocky III och som en medlem av The A-Team TV-show i the ' 80s. Till skillnad från andra beard stilar inblandade Mr T klippte sitt hår så skägget sticker ut. I synnerhet var hans huvud helt rakade från punkten precis ovanför hans öron, minus en mohawk. Hans blick var allt om attityd och seghet.

Fem kl skuggor

Fem kl skuggan är inte ett fullt skägg alls, men det är stubben av ansiktshår som vanligtvis visas sent på dagen på män som rakade sina ansikten på morgonen. Vissa kvinnor tycker det även sexig, eftersom det gör att man ser mer robust. Stilen är bäst klarade av män med mörkare hår. Det vunnit popularitet som look av singer/songwritern George Michael i the ' 80s.