mynewspapers.net

Skadedjursbekämpning för citronträd

Skadedjursbekämpning för citronträd


Citron (Citrus limon) är en asiatisk citrus träd som når 20 fot i höjd och har vassa törnen på dess grenar. Citronträd odlas kommersiellt i Florida, Texas och Kalifornien också som i Medelhavet, Sydafrika, Australien och även Mexiko och Guatemala. Moderna citron sorter kan överleva lätta frost, men träden är defoliated av temperaturer under-4.44 grader Celsius. Citronträd är sårbara för angrepp från insekter och kvalster samt skada från kaniner och även myror.

Instruktioner

• Monitor färska skott under våren för tecken på bladlöss, skala eller mjöllus angrepp. Bladlöss är liten, päronformad insekter som tenderar att bilda kolonier. Vita flygare är liten, nästan mikroskopiska, insekter som ser ut som vita malar. Sköldlöss se ut upp ojämnheter på ytan av bladen. Alla foder på sap produceras av deras värdväxt, dvärgväxt dess tillväxt. De producerar även Honungsmelon, en söt vätska, som uppmuntrar sekundära angrepp av sotiga mögel. Behandla med en spray som består av en 1 procent lösning av lätt jordbruks olja eller med en kommersiellt tillgänglig insektsspray.

• Kontrollera fläckiga blad eller de med silvrig eller rödbrun ytor för kvalster med en hand objektiv. Spindel kvalster liknar spindlar när förstorad, medan rost kvalster är kilformade och gult. Behandla mite infestations med en kommersiell miticide spray, men Rådgör med din lokala plantskola eller county förlängning agent att ta reda på vilka kemikalier är lämpliga för dina omständigheter.

• Rengör bladen av citronträd med en vattenstråle regelbundet som dammiga bladen uppmuntra kvalster och andra skadedjur och minska fotosyntes. Spraya insekt-angripna träd med en stark vattenstråle efter framgångsrik behandling för att tvätta av Honungsmelon och sotiga mögel.

• Skydda stammarna av unga citronträd med en tub med tjocka aluminiumfolie eller med stammen wraps från en plantskola. Detta förhindrar jackrabbits från knapra barken och döda träden. Håll området runt din citron rena att avskräcka råttor.