mynewspapers.net

Ska jag ha virtuell koloskopi eller regelbundna koloskopi?

Virtuell koloskopi

En koloskopi är ett medicinskt förfarande att detektera kolorektal cancer, precancerösa utväxter och andra intestinala avvikelser. Virtuell koloskopi använder datoriserade datortomografi eller magnetisk resonanstomografi för att generera en tredimensionell bild av patientens tjocktarmen för granskning. Virtuell koloskopi anses snabbare och bekvämare än en konventionell koloskopi och kräver inte någon sedering, vilket gör att patienten att återgå till normala aktiviteter omedelbart efter förfarandet.

Regelbundna koloskopi

Konventionella koloskopier erbjuder vissa fördelar över virtuella koloskopier. En vanlig koloskopi kan läkaren ta bort polyper och biopsi utväxter under förfarandet. Dessutom kan en konventionell koloskopi läkare att se polyper för liten för att upptäckas under det virtuella förfarandet. Eftersom virtuell koloskopi är en relativt ny uppfinning, konventionell koloskopi är ett mer enhetligt förfarande och därmed mer allmänt tillgänglig.

Nedersta raden

En virtuell koloskopi är en mer enkel och mindre invasiv förfarande än en konventionell koloskopi. Virtuell koloskopi tillåter inte för avlägsnande av polyper eller biopsier, kan misslyckas med att upptäcka mindre polyper vilket är mindre allmänt tillgänglig. Du bör rådgöra med din vårdgivare om du vill diskutera alternativ för din koloskopi förfarande.