mynewspapers.net

Ska du koppla ur kylskåp för en lång semester?

Ska du koppla ur kylskåp för en lång semester?


Planering för en lång semester kan innebära preparat du aldrig skulle ha förutsett. Bland dessa är uppgiften att stänga av eller kopplar loss så många hushållsapparater som möjligt. Men även om det är lätt att se att du borde dra ur TV: n, vad sägs om andra apparater? Ska du koppla ur ditt kylskåp?

Skäl att koppla ur

Koppla ur ditt kylskåp är inte nödvändigt, men den har ett antal fördelar. Till att börja med, kommer att koppla ur kylskåpet spara el, både skära ner på dina räkningar och minska ditt hushåll klimatpåverkan. Det finns ju ingen anledning att betala för el för att driva en apparat som du inte använder- och kylskåp är en av de största konsumenterna av energi i ditt hem. Förutom att spara el, minskar koppla bort också risken, men små, av ett fel som du inte kommer att vara runt att ta itu med.

När du ska koppla ur

Inte varje resa rättfärdigar ansträngningen att stänga ditt kylskåp. Apparaten tillverkaren GE rekommenderar koppla ur kylskåpet endast om du ska vara hemifrån under en månad eller mer. För kortare resor, är det acceptabelt att lämna kylen kör, särskilt då det finns många olika produkter som kan tänkas fortfarande vara ätliga även efter att vara kvar i ditt kylskåp för två eller tre veckor. Om ditt kylskåp har en Vattenautomat eller ice-making funktion, stänga av vattentillförseln till apparaten också.

Vårda ditt unplugged kylskåp

Efter koppla ur ditt kylskåp, är det klokt att ta en kort tid att rensa ut. Detta kommer att hindra dig från att återvända för att hitta ditt kök fullt av mat lukt. Försiktigt torka inre och hyllor med en blandning av bikarbonat och vatten och sedan torka dem med en mjuk trasa. Öppna en låda med bakpulver och placera den i kylskåpet för att absorbera alla återstående lukter. Om ditt hus kommer att vara lediga, lämna kylskåpsdörren lite på glänt. Du kan använda en uppsättning av träklossar eller skum kuddar att hålla dörren från stängande.

Återvänder

Koppla ditt kylskåp när du kommer tillbaka, tillbaka i och låt den svala natten innan du fyller det med mat igen. Ta bort block eller kuddar du har använt för att hålla dörren stödd öppen. Om du har en vatten-dispensering funktion, kör några glas vatten och häll dem ut för att spola alla återstående inaktuella vatten ur systemet.