mynewspapers.net

Sjuksköterska jobb intervjufrågorSjuksköterskor är värdefulla på sjukhus, kliniker och läkarmottagningar. Innan intervjua för omvårdnad positioner, praktiken möjligt intervju frågor och svar. Du undviker att få överrumplas av de frågor som rekryteraren frågar. Håll dina svar kort, högst två minuter för varje fråga.

Berätta om dig själv?

Även om denna fråga kan tyckas personliga, vill blivande arbetsgivaren inte höra din livshistoria. Håll ditt svar relaterade till din omvårdnad karriär. Nämna din utbildning eller aktuella kunskaper i omvårdnad.

Varför tror du att du är kvalificerad?

Dela upp ditt svar mellan dina prestationer och dina livsmål. Nämna din pedagogiska erfarenhet och där du har arbetat tidigare. Nästa, tala om hur du kan dra av arbetsgivaren. Om du önskar att hjälpa människor i fysisk fara eller spendera ditt liv arbetar i medicin, nämner detta.

Vilka är dina främsta framgångar?

Även om du inte vinna några priser, det finns fortfarande övertygande prestationer kan du nämna. Om du blev chef sjuksköterska, nämna din marknadsföring tillsammans med hur många människor du lyckats. Berätta rekryteraren några av de mest intressanta historier där du hjälpt människor överleva mot alla odds när du arbetar i en akutmottagning.

Vad är dina styrkor?

Ge ett svar på denna fråga som avser fältet omvårdnad. Överväga svar som målar du i god belysning, särskilt när det gäller den nya positionen. Fungerar bra under press och fungerar bra med rädda patienter kommer att öka dina chanser att få jobbet. Exempel: "Jag har en talang för att lugna unga patienter bara innan jag ger dem en injektion."

Vilka är dina svagheter?

Lista en eller två av dina personliga svagheter som kan ses som acceptabel till en potentiell arbetsgivare. Om du är glömsk, tala om hur du har fått bättre på att komma ihåg aktiviteter. Oavsett vad din svaghet, måste du visa att du arbetar på att förbättra eller att eliminera detta problem. Säg inte att du har inga svagheter, som är ett orealistiskt och oönskade svar.

Varför vill du arbeta på denna klinik?

Detta är där forska kliniken innan intervjun hjälper. Om sjukhuset eller läkares kontor är specialiserad på en viss del av medicin, om hjärtkirurgi eller pediatrik, nämna att detta är ett område som du alltid velat arbeta i. Dina kunskaper om arbetsgivaren kommer imponera rekryteraren.

Varför du blev sjuksköterska?

Visa din passion för karriären. Om svaret på denna fråga är personliga, svara på ett sätt som inte gör dig obekväm. Ärlighet är alltid bäst. Exempel: "efter ta hand om min mormor genom de sista åren av sitt liv, jag kände mig tvungen att hjälpa människor genom deras viktiga medicinska dramer."

Var ser du dig själv i 10 år?

Undvika att svara på ett sätt som kan väcka anstöt hos rekryteraren. Även om du kanske vill vara i hans position i 10 år, inte ord till svar så. Nämna att du fortfarande skulle vilja vara en legitimerad sjuksköterska, att hjälpa människor med din kunskap om medicin. Även om du planerar att gå i pension i åtta år, lämna detta ut ditt svar.