mynewspapers.net

Sjuksköterska barnmorskans utbildning

Sjuksköterska barnmorskans utbildning


Sjuksköterska-barnmorskor erbjuder stöd till gravida kvinnor under hela graviditeten, arbetskraft, leverans, och under förlossningen. De är också utbildade att tillhandahåller gynekologiska undersökningar, familjeplanering, mödravård och nyfödda vård och skriva recept. Enligt American College av sjuksköterska-barnmorskor, deltar certifierad sjuksköterska-barnmorskor nästan åtta procent av alla levande födda i USA. Sjuksköterska barnmorskans utbildning innebär att få en utbildning som sjuksköterska följt av avancerad utbildning för barnmorskor.

Bli sjuksköterska

Sökvägen till sjuksköterska barnmorskor börjar med att bli sjuksköterska eller R.N. utbildning inkluderar att erhålla ett intresseföretag grad, diplom eller examen. De flesta sjuksköterska-barnmorska utbildningsprogram kräver kandidater för att fylla en fyraårig kandidatexamen program innan bedriver avancerad utbildning. Kandidatexamen program omfatta klassrummet studier i anatomi, fysiologi, mikrobiologi, farmakologi och psykologi. R.N. utbildning sker också i kliniska inställningar i en mängd olika faciliteter som pediatriska wards, psykiatriska sjukhus och kirurgiska enheter.

Avancerad utbildning

Sjuksköterska-barnmorska är en typ av avancerad praxis sjuksköterska, som kan arbeta självständigt eller nära samarbete med läkare. Bli sjuksköterska-barnmorska kräver bedriver en magisterexamen. Program för sjuksköterska-barnmorskor är certifierade av utskottet ackreditering för barnmorskans utbildning (ACME). Enligt Bureau of Labor Statistics definiera enskilda stater ansvar för avancerad praxis sjuksköterskor, som möjligheten att förskriva medicin.

Färdigheter lärt sig

Utbildning för att bli sjuksköterska-barnmorska innehåller djupgående utbildning i väl-kvinna gynekologi och obstetrik. Studenter får också avancerad utbildning i födelseprocess, medicinsk och obstetriska komplikationer, farmakologi, neonatologi och hantering av psykiatriska symptom. Programmen inriktas ofta på hur att vårda en födelseprocess mamma mentalt och andligt, såväl som fysiskt.

Licensieringen och certifiering

Särskilda krav för licensieringen varierar från en stat till en annan. Kontrollera med din statens styrelse omvårdnad för specifika krav i ditt tillstånd. Sjuksköterska barnmorskor är certifierade av amerikanska Barnmorskearbete Certification Board. För att få certifiering, måste du ta examen från en certifierad sjuksköterska-barnmorskor program och passera certifieringsexamen.

Överväganden

Rollen som sjuksköterska-barnmorska innebär oftast att arbeta med kvinnor som har normala graviditeter. Sjuksköterska-barnmorskor ger information om alla typer av tillgänglig vård och uppmuntra deltagande av hela familjen. De uppmuntrar naturlig förlossning och begränsad användning av teknik. I problemet graviditeter, de nära samarbete med läkare och annan medicinsk personal för att vara säker på att varje kvinna får bästa möjliga vård. I en nödsituation, kan kvinnor upplever komplikationer av graviditet måste hänskjutas till en förlossningsläkare.