mynewspapers.net

Sjukhem på rummet verksamhetNär människor måste inskränkas till ett sovrum, kan rummet verksamhet stimulera sina sinnen och ge bättre livskvalitet. Verksamhet bör alltid anpassas till den specifika behov, förmågor och intressen för den enskilda patienten. Om möjligt, be patienten vilka typer av aktiviteter hon gillar, eller helt enkelt följa hur hon reagerar på olika aktiviteter.

Konst och hantverk

När passar till en persons förmågor, är konst och hantverk en lugnande tidsfördriv. Överväga en persons psykiska och fysiska förmågor när du väljer verksamhet. En patient med artrit kan till exempel inte längre har den manuell skicklighet att utföra hantverk uppgifter. Vissa kan tycka om målning eller virkning, medan andra kanske gillar klistra figurer och bokstäver på konstruktion papper att göra ett kort.

Spel

Ta med ett urval av spel när du besöker patienter så att de kan välja om de vill spela en favorit brädspel eller kortspel. Spel som Alfapet och pjäser, liksom kortspel som hjärtan och Go Fish, kommer att tilltala många patienter.

Reorientation terapi

Som det står på Senior-Site.com, många patienter nytta av verkligheten orientering terapi, som innebär att hjälpa dem komma ihåg grundläggande aspekter av livet såsom vem de är, var de är och vilken tid på året det är. Personal, volontärer och familjemedlemmar får bedriva korta dagliga sessioner där de försiktigt påminna invånarna i denna information.

Naturaktiviteter

Om en person med hemvist inte kan gå utanför, kan du göra sängkanten naturaktiviteter som de hittade på ActivityDepartment webbplats. Dessa aktiviteter kan innebära gripande, att lukta och titta på blommor, löv och kottar; tittar på naturen fotografier och även plantera blommor--allt medan du spelar en CD av naturljud, eftersom webbplatsen säger.

Dela historier

Fråga patienten om hans liv och om han gillar att prata om sitt förflutna. Många sjukhem patienter har berättat om sina yngre år och lära sig om deras förflutna hjälper dig att knyta an till dem. De skulle också vilja höra berättelser om ditt liv, men se till att ställa frågor om dem så att de har en chans att uttrycka sig.

Behandlingen

Erbjuder en bok swap tjänst för de som uppskattar läsning, att få nya behandlingen material till sina rum regelbundet. Tillåta invånarna att välja sina egna material från det bärbara biblioteket och prata med dem om vad de läser. Eller läsa böcker upp till boende, att välja romaner eller korta, enkla berättelser, beroende på personens förståelse nivå.

Musik

Att göra musiken tillgänglig för invånarna kan också muntra dem upp och motivera dem att vara mentalt aktiv som möjligt. För dem med begränsad förmåga att bedriva verksamhet, kan lyssna på musik trösta dem och förbättra deras livskvalitet. Klassisk musik, eller oavsett vilken typ av musik bosatt föredrar, kan spelas i rummet.