mynewspapers.net

Sjukgymnastisk behandling för Piriformis syndrom

Sjukgymnastisk behandling för Piriformis syndrom


Piriformis syndrom är ett tillstånd som orsakar smärta och trycket på piriformis muskeln i en persons höfter. Patienter kan få sjukgymnastik eller fysioterapi, från en terapeut. Sjukgymnastik-proffs kan också rekommendera övningar för att behandla detta tillstånd.

Piriformis syndrom

Enligt Mayo Clinic är piriformis syndrom en form av ischias som sätter tryck på ischiasnerven och orsakar spasmer i piriformis muskeln.

Orsakar

Patienter kan utveckla eller förvärra piriformis syndrom när de upplever en bilolycka, faller ner eller sitta under längre perioder.

Sjukgymnastik

En läkare eller sjukgymnast kan hjälpa en piriformis syndrom patient utveckla en plan för rehabilitering att stärka muskler, förbättra hållning och öka flexibiliteten.

Skinkan Stretch

En terapeut kan rekommendera en skinkorna stretch övning för piriformis syndrom patienter att sträcka ut musklerna i skinkorna, enligt Drugs.com. Övningen innehåller sitter på golvet med skadade ben korsade över det andra benet på låret.

Låret Cross

Enligt Drugs.com, en patient kan utföra en lår cross övning som omfattar ligger på baksidan och korsa en skadade benet över motsatt höft.