mynewspapers.net

Sjukdomar i ett fikonträd löv

Sjukdomar i ett fikonträd löv


Fig tree bladen har formen av en öppen handflata och tre till sju lober med sågtandade kanter. Detta blad är tjock, med en grov yta och en mjukare hårig undersida. Det når 25 cm (10 tum) lång och bred. Fikonlöv är mottagliga för svamp- och virusinfektioner sjukdomar som orsakar tidig blad drop och kompromissa fig grödan.

Leaf rust

Svampen Cerotelium fici orsakar leaf rust vanligtvis i mitten till slutet av sommaren. Rödbruna fläckar på de angripna bladen undersida och gul finkornig sporer täcka dessa ställen. Eftersom sjukdomen fortskrider, drabbade bladverket blir gult och brunt innan dör och sjunker till marken. Sedan bära frukt beror på friska blad funktion, stör leaf rust också din fig gröda genom att minska dess avkastning. Ingen svampmedel är godkänd för att behandla leaf rust på fikonträd.

Fig mosaik

Fig mosaik är en virussjukdom som överförs av kvalster Aceria fici. Det verkar som gula fläckar på bladen eller som helt gula blad. Som sjukdomen utvecklas, runt rost-färgade kantlinjer gula fläckar. Diseased fikonträd bör undanröjas eftersom det finns ingen bot för fig mosaik.

Antenn eller web blight

Blad med antenn eller web blight bli gul eller brun samt vatten fuktad. Mjöldagg fortskrider, vrida den bladverk yta vit. Brun duk av svampsporer visas också på dess undersida. Trots att bladen dör, kvar de ofta på trädet, innehas av svamp sadelgjord.

Blad plats

Två svampar orsakar blad plats på fikonlöv: Cylindrocladium scoparium och Cercospora fici. Den högsta förekomsten av denna sjukdom inträffar under regnperioden. Det börjar med rödaktiga fläckar på bladen. Deras centra ändra till en ljusbrun färg när de växer i storlek. Fikonlöv fläckar har brun gränser omgiven av gula ringar. Lesioner visas också på den blad kanter. Allvarlig infektion orsakar tidig blad släpp.

Anthracnose

Luftfuktighet och värme är de idealiska förutsättningarna för anthracnos svamp att sprida. Det infekterar blad, orsakar bruna och svarta fläckar omgiven av gula gränser. Storleken på dessa fläckar ökar med sjukdomsprogression och svåra fall av anthracnos leda till för tidig blad släpp.