mynewspapers.net

Sju principer för inredning och Design

Sju principer för inredning och Design


Ett väldesignade rum omfattar sju principer för inredning och design så de alla arbetar tillsammans för att skapa en dramatisk, vackra rum som behagar ögat, ännu är funktionell för dem som bor i den. Även för dem som inte har råd med tjänster av en professionell inredningsarkitekt, om de sju principerna tillämpas samtidigt som utsmyckning, slutresultatet bör vara ett härligt rum.

Enhet/Harmony

Det slutliga målet i inredningen i varje rum är att alla komponenter i rummet skapar en harmonisk helhet.

Balans

Balans uppnås när rummets visuella "vikt" distribueras runt i rummet så jämnt som möjligt. Till exempel ser ljusa färgade objekt hänger på väggarna "tyngre" än de som smälter in i Väggfärg.

Brännpunkt

Varje rum bör ha ett element som naturligtvis drar ögat när du anger. Detta kan vara en arkitektonisk detalj, till exempel en öppen spis, ett konstverk eller andra särskiljande bit eller jämn belysning.

Rytm

Ett rum med bra rytm först drar ögat till sambandspunkten och sedan lockar ögat till andra komponenter i hela rummet, att skapa ett flöde av visuella rörelsen.

Skala/andel

Rummet måste vara dekorerad med möbler och inredningsdetaljer som är rätt skala för rummets storlek och form, och i förhållande till varandra och till de personer som använder rummet.

Färg och Detaljer

Färg kan lägga till livfullhet och skapa antingen en dyster stämning eller en ljus, luftig. Att välja rätt Detaljer kan förbättra utseendet du försöker skapa eller det kan förringa det.