mynewspapers.net

Sjätte grad samhällskunskap projekt

Sjätte grad samhällskunskap projekt


Medan den sjätte klass samhällskunskap läroplanen varierar från stat till stat, är forntida civilisationer eller världshistorien två vanliga ämnen i många statliga skolor. Denna utbildning omfattar geografi, kultur, kartläggning och klimat strandar. Eleverna i sexan börja raffinering forskning färdigheter som de lärt sig under grundskolan, som skilja mellan primära och sekundära källor och utveckla högre ordning tänkande.

Forntida Egypten Multimedia projekt

Planera ett slutet-av-den-unit multimedia projekt på temat antika Egypten. Berätta för eleverna att de kommer att arbeta i grupper om tre till forskning om valda delar av gamla egyptiska liv. Tilldela varje grupp en av dessa områden: geografi, historia, religion, social struktur, dagligt liv, teknik och konst. Förbereda en webbplats med en förvald lista över lämpliga webbplatser för studenter att använda i sin forskning. Inkludera platser med musik, bilder och videor som studenter kan införliva i sina projekt. Informera studenterna att all information som måste komma från dessa platser och några citat får korrekt tillskrivas källa eller källor som används. Ge studenterna möjlighet att skapa en webbplats, en blogg eller en video som deras multimedia projekt. Om eleverna har svårigheter med den tekniska aspekten av detta projekt, fråga datorn läraren hjälpa dem antingen under datorn klass eller samhällskunskap klass. Skapa ett schema för studenter att presentera sitt arbete. Bedöma dem på deras projektens innehåll samt på deras presentationer.

Brasiliansk studie

Introducera studenterna till en intensiv studie av Brasilien med ett projekt som lär dem värdefulla studieteknik förutom lärande om kultur och samhälle i Brasilien. Påpeka Brasilien på en väggkarta av världen. Ge klassen en kort beskrivning av landet, och visa dem en pedagogisk video i Brasilien som en introduktion till enheten. Berätta för eleverna de kommer arbeta i grupper för att undersöka livet i Brasilien och skapa en grupp presentation, samt skriva enskilda rapporter. Diskutera Hur att budgetera när du arbetar med ett stort projekt. Ge studenterna en tidslinjen för att arbeta med så att de kan hålla på schema för att avsluta deras projekt inom tidsfristen. Ge eleverna tid för att arbeta med projektet i klassrummet. Placera eleverna i grupper om fyra. Berätta för eleverna att forskning geografi, kultur, ras, religion, historia och språk i Brasilien. Samla in referens böcker, kartor, resurs böcker om Brasilien och en lista över Internet-platser för forskning. Be eleverna att dela upp ämnena för presentation ändamål. Under presentationer, alla studenter tar en vändning och förklara deras områden av specialisering. Uppmuntra dem att använda foton, ljudinspelningar och video i sina presentationer. Slutet enheten med en brasiliansk karneval med musik, mat och äkta dekorationer.

Land resebroschyrer

Integrera sociala studier och teknik genom att låta eleverna skapa resebroschyrer liknar de som finns i en resebyrå office. Plocka en region i världen som studenter studerar som Sydamerika, sydöstra Asien och Mellanöstern. Berätta för eleverna att de kommer att skapa en resa broschyr som kommer att göra sitt land verkar vara ett inbjudande semestermål. Dela in eleverna i par för detta projekt. Tilldela varje par ett land. Skriv den information som eleverna behöver inkludera i deras broschyrer. Informationen inkluderar: naturresurser, klimat, geografi, turistattraktioner, kulturella höjdpunkter som konst och hantverk eller speciella ceremonier, livsmedel, transport och valuta. Instruera studerande att inkludera färgglada grafik som vattenfall, sjöar, tempel eller idrottsevenemang. Huvudtanken är att locka turister att besöka landet. Be den teknik läraren att visa elever hur du skapar en broschyr format med hjälp av ett ordbehandlingsprogram. Berätta för eleverna att skriva ut deras färdiga projektet i färg. Varje grupp kommer att göra en presentation till klassen med deras broschyr. Spara broschyrerna och visa dem under nästa öppet hus kväll eller använda dem som exempel av studentarbeten under förälder och lärare konferenser.