mynewspapers.net

Självkänsla spel för ett klassrum

Självkänsla spel för ett klassrum


Självkänsla byggnad grenslar gränsen mellan klassrummet och den rådgivaren kontor, men med anpassning av nolltolerans mot översittare politik över hela USA, självkänsla hävdar sitt behov att kanten till sidan av klassrummet integration. Spel som bygger självkänsla ofta lämpar sig att bygga en hälsosam "team" stämning mellan eleverna. Denna atmosfär bidrar till större självförtroende, och ibland, större motivation att göra bra i skolan.

Heads Up sju upp variationen

I det här spelet väljs fem studenter att stå längst fram i klassrummet, medan återstående eleverna lägga huvudet på sina skrivbord, som täcker deras ögon och håller sina tummar upp i luften. Läraren läser sedan av en instruktion, till exempel "Gå till en student som är snäll mot andra", eller "Gå till en studerande som är en god lyssnare." De fem ständiga studenterna bör varje tryck försiktigt ner tummen på en student som de tror visar dessa beundransvärda egenskaper. När fem studenter har valts, måste stå upp och antar som valde dem. Om de antar korrekt, får de byta plats med stående student.

Talang kedja

I denna verksamhet, ge varje elev fem remsor av färgade papper och berätta för dem att skriva en kvalitet om sig själva som de beundrar på varje remsa. Kvaliteter kan omfatta att de är vänliga, att de är bra på baseball, eller att de är organiserade. Visa hur du gör en papper kedja med sina remsor till studenter, och har dem göra en kedja med sina fem band. Därefter har eleverna arbetar tillsammans för att gå med sina kedjor och fråga dem vad det symboliserar när alla sina talanger nedskrivna kombinera för att göra en mycket lång kedja.

Attityd charader

I detta spel, måste en lärare skriver olika negativa attityder till bitar av papper och släppa dem i en hatt. Exempel på negativa attityder kan omfatta "svartsjuka" eller "frustration." Två studenter gå varje varv. En elev drar ett papper och agerar ut ett scenario visar attityd skrivet. Den andra studerande måste gissa vad som ageras och sedan ge ett förslag för att ändra den negativa attityden till ett positivt.

Mänskliga termometer

I detta spel designerar läraren en sida av rummet som "instämmer helt", och den andra som "håller inte alls." Eleverna börjar genom att stå i mitten av rummet. Läraren läser upp uttalanden, såsom "Ibland jag oroa som gillade." Målet är att ha studenter ser att de inte är ensamma i saker som de tror, rädd, eller oroa sig för, och att de alla måste arbeta tillsammans för att stödja varandra.