mynewspapers.net

Självkänsla klassrumsaktiviteter

Självkänsla klassrumsaktiviteter


En hälsosam självbild är viktigt för barn att fungera bra i skolan, hem och sociala miljöer. Lärare kan använda klassrummet timmar för att utveckla elevernas självkänsla. Uppmuntran och positiva uttalanden om ett barns bidrag är centralt för denna utveckling. Aktiviteter kan lägga till diskussionen om sunda självkänsla och hjälpa barnen förstå de unika roller de var och spela. Följande är en lista över några klassrumsaktiviteter att underlätta diskussion och utveckling av självkänsla.

Som jag är Collage

Leveranser: Magasin - 2 eller 3 per student konstruktion papper av färgmix lim sax förse varje elev med en bit av bygg-papper, tidningar, sax och lim. Instruera dem att klippa ut bilder och fraser från tidningen som företräder dem på något sätt och limma fast dem på papper. När barnen är färdiga med sina collage, har dem presentera sina projekt till klassen och beskriva varför varje artikel är viktigt för dem. Hänga projekt på väggen för att Visa skillnader och likheter bland elever i din klass. Du kommer bli förvånad över den mångfald och kreativitet närvarande bland dina elever!

All of Me

Leveranser: kritor eller färgade pennor konstruktion papper diskutera med dina elever olika roller de spelar i deras världar. Till exempel: pojkar kan vara bröder, syskonbarn, söner, farbröder, barnbarn, etc. Andra roller kan inkludera sport de spelar, saker de gillar att göra och många fler. Be eleverna att komma med idéer och skriv dem på en lista för klassen att se. Efter diskussionen, lämna dem en ark konstruktion papper och kritor och berätta för dem att rita fyra olika roller de spelar. När de är färdiga, har varje barn presenterar sin ritning till klassen. Rita aktiviteten avslutas genom att peka ut unika roll att var och en av dem spelar i deras värld. Ingen annan kan vara som de är, vilket borde få varje elev stolt att medverka!

Klass länkar

Leveranser: pennor markörer fodrad pappersremsor av färgade konstruktion papper (5 per elev) staples denna verksamhet syftar till att bygga upp elevernas självkänsla och stärka klass stolthet genom att hjälpa dem se hur deras talanger fungerar tillsammans. Börja denna verksamhet genom att be eleverna att berätta saker de gör riktigt bra. Efter att ha diskuterat detta kort, passera ut linjerat papper till studenter och har dem skriva ner fem saker de gör bra. När de är färdiga, be eleverna att dela sina talanger med klassen. När en person är gjort dela, hand att student fem remsor av konstruktion papper och instruera honom eller henne att skriva en av sina talanger på varje remsa och häfta dem tillsammans i länkade ringar. Eftersom barnen är klar, kommer de häfta deras små kedjor tillsammans för att skapa en stor kedja av talanger. Diskutera med dina elever betydelsen av kedjan och Visa den för klassen att titta på för ett par veckor.