mynewspapers.net

Självbefruktande sorter som härdiga päron

Självbefruktande sorter som härdiga päron


Härdiga päronträd är de som klarar växa och bära frukt även i kallt eller varmt klimat. De flesta är sorter av Pyrus communis, eller det europeiska päron, som har en traditionell päronformade och mjuka, saftiga köttet. Även om de flesta europeiska päronträd kräver pollinering av en annan päron, en mycket få är självpollinerande, eller self-fertile. Hem trädgårdsmästare som vill växa ett päronträd, men lever i kallt eller mycket varmt klimat och har begränsat utrymme, bör överväga olika härdiga, självbefruktande.

Kieffer päron

Kieffer päron är en hybrid av Pyrus communis och P. pyrifolia. Det är mycket härdig, producerar fylligt, gröngul frukt-- och kommer att frodas i U.S. avdelning av jordbruk (USDA) växt härdighet zoner 4 till 9, enligt webbplatsen Trädplanteringsdagen foundation. Det är också självbefruktande, men även så, kommer den att producera mer frukt om planterade med en pollinerare. Kieffer päronträd växa till mellan 15 och 30 fot, med en baldakin bredd på mellan 12 och 20 fot.

Bartlett päron

Bartlett päron är populär av en anledning. Härdig och kompakt i storlek, de producerar den bästa kvalitet frukten av alla päronträd, enligt University of California förlängning hemsida. I själva verket Bartlett träd står för över 75 procent av kommersiellt odlas päron i världen. Tyvärr, styvhala de endast i torra väst, inklusive Dalarna i södra Kalifornien. Bartlett päron växer i USDA zon 5 till 7 och ha en maximal höjd och bredd 20 fot.

Southworth

Southworth päronträd är mycket härdiga och kan överleva temperaturer så låga som 10 grader under noll F. Detta starka, självpollinerande träd är önskvärt för sin härdighet och frukt, som liknar den populära Bartlett sorten i storlek, form och smak.

Nova

Nova är en annan päronträd som kan överleva temperaturer under noll. Denna mångsidiga frukt sjunker inte tidigt från trädet som många andra päronträd sorter och är self-fertile. Frukten kan förbrukas innan den är mogen, eller efter det mognar på trädet i mitten av September.

Manning-Miller

Manning-Miller klassas som "mycket härdig" av St. Lawrence plantskolor i New York. Denna självbefruktande päron träd har fastare kött än många som står sig väl för behandling och lagring. Detta starka träd är också en flitig producent.

California

Kalifornien är en hybrid av de röda Bartlett och Comice sorterna. Trädet är självpollinerande och skördar tidigare än de flesta, i augusti. Till skillnad från många andra sorter anses här vara härdig för dess värmetålighet. Detta produktiva träd kommer att frodas även i varma, inre dalar.

Comice

Comice är en stark, värme-hardy päron som ofta används i gåva förpackningar eftersom den levereras så väl. Det är själv-givande endast i torra väst. Den har en rund form med en mycket kort hals och gult till grönt skal med områden av rött.

Warren

Warren är en utmärkt dessert päron, med mjuka, söta kött. Hardy-6.67 grader c under noll F, det är också själv-givande, tål brand mjöldagg och butiker mycket väl.