mynewspapers.net

Simning & urinvägarna infektionerOm du upplever en smärtsam, obehagliga urinvägarna infektion (UVI), är det möjligt att din dag vid poolen hade något med det att göra. UVI uppstår när bakterier passerar genom urinröret och resor in i urinblåsan eller njurarna att föröka sig i urinvägarna. I 2007 fann forskarna vid Yale University att uppströms simning av bakterier faktiskt kan transportera E. coli i urinvägarna, vilket leder till infektion. Det innebär allt som utsätter dig för bakterier där nere har potential att leda till denna obekväma infektion. Om inte du är försiktig med din simning rutin, skulle en oönskad UTI snart följa.

Överväganden

Om du tillbringar mycket tid i poolen, sjön eller havet, kan bakterier i vattnet samla i din baddräkt och börjar att resa genom urinröret, där de kan föröka sig och frodas. Många baddräkter är gjorda av tyg som skapar en fuktig miljö där bakterier lätt kan växa och utvecklas, särskilt under de varma sommarmånaderna.

Symtom

Många människor som upplever en UTI märker smärta och obehag i urinvägarna, en frekvent behöva urinera, en illaluktande doft i urin, blod eller var i urinen, feber eller en brännande känsla medan urinera.

Förebyggande

Den goda nyheten är att du inte behöver sluta simma för gott. Helt enkelt handduk torkning fungerar inte, men om du kan ta bort varmt och fuktiga miljö bakterier gillar att växa i, du ska ha tagit ett stort steg att skydda dig. Till gör så, se till att du skölja bort i en dusch och ändra till en torr baddräkt efter att du få ur vattnet. För att förhindra UVI och upprätthålla en hälsosam urinvägarna, dricka mycket vätska, inklusive osötad tranbärsjuice, som kan hjälpa spola ut bakterier i urinvägarna.

Behandling

Om du upplever symtom på en UVI, gå till leverantören vård omedelbart. Din läkare kommer troligen att ha en urinodling granskas och om hon upptäcker en överväxt av bakterier i urinen, hon sannolikt ordinerar du en muntlig antibiotikumet. Hon kan också ge dig urin-tarmkanalen-pain lindra piller för att hjälpa dig med symtomen.

Varning

Bara för att du har varit i en pool betyder inte att det var den primära orsaken till din UVI. UVI kan hända att den som är sexuellt aktiva, gravida kvinnor, män med prostata sjukdom och den som lider av andra allergiska eller aktuell reaktioner. Oavsett orsak rekommenderar American Academy of Family Physicians söker behandling så tidigt som möjligt se till att smittan inte sprids till njurarna, vilket kan leda till farliga komplikationer.