mynewspapers.net

Silk Screen tryckning vs Digital Imprinting

Silk Screen tryckning vs Digital Imprinting


Silk screentryck är ofta den mest kostnadseffektiva metoden för att producera stora mängder av trycksaker, men digital imprinting är snabbt på att bli en rekommenderad metod för att producera nära registrerade, full färggrafik eller för begränsad produktion körningar. Digital imprinting görs direkt från digitala filer. Det är snabbt och kräver inte de interimistiska förberedelser, material och arbetskraft krävs för att göra skärmar för varje färg.

Silk avskärmer att skriva ut: En färg i taget

Silk screen tryckprocessen kan bara tillämpa en färg i taget. Varje färg kräver en separat skärm, set-up och tillhörande arbetskraft avgift. Du kan ha så många färger som helst inklusive metallic, lysrör och glöd-i-det mörka materialet. Silk storbilds pressar sekvens varje skärm snabbt, om du vill använda alla färger om du vill skriva ut bilden. Pressarna måste stoppas för att ladda nya skärmar, emellertid. Silk screen pressar kräver kontinuerlig ton bilder, till exempel fotografier, konverteras till rasterpunkter som matchar skärmens täthet.

Digital Imprintin: Fyra processfärger samtidigt

Digital imprinting kombinerar små prickar av var och en av fyra process färger. Hela bildfiler konverteras till leverantörens högsta för objektet som präglade. De fyra färgerna fastställs över eller bredvid varandra för att skapa andra färger. Processen färger är ibland inte så levande som motsvarigheterna "platt" färg. Digital imprinting kräver inga skärmar, minimal fysisk installation och pressarna har inte stoppas för att göra bilden ändringar.

Sublimering utskrift

Sublimering utskrift är en alltmer populär typ av digital imprinting. Bilderna trycks först digitalt med speciella tryckfärger eller färgämnen, med hög upplösning, på platta överföring ark. Bilderna är sedan värme överförs på ytor som T-shirts, magnetisk bil tecken, musmattor och kaffemuggar. Det finns även värme överföring kit för hobby och hantverk använda.

Direkt till Garment utskrift

DTG är relativt ny teknik och fungerar på samma sätt som personliga eller stora format bläckstråleskrivare. Ett plagg eller en rulle av tyg skickas under maskinens skrivarhuvudet, där färg-fast färgämnen är passpoalerade på den vid höga upplösningar så prickar bestående av bilden inte syns.

Kostnad överväganden

Silk screentryck är fortfarande mer kostnadseffektivt för mest stor mängd jobb. Vanligtvis finns en minsta krävs ordning, dock så måste du beställa tillräckligt många objekt att motivera kostnaden av skärmar, etableringskostnader och arbetskraft. Digital imprinting är vanligtvis erbjuds med ingen eller mycket låg minst köpa krav och, därför, med låg kostnad gynna att beställa i kvantitet. Du behöver inte bära lager eller gissning på storlekar av saker som T-shirts med digital imprinting.