mynewspapers.net

Silk Screen tryckning verktyg

Silk Screen tryckning verktyg


Silk screen har använts på T-shirts i många år. Processen är enkel och direkt: artikeln ska skrivas placeras på hårt underlag och en skärm med en stencil är säkrad på toppen och bläck tvingas genom hålen i stencilen. Verktyg som används i serigrafi kan vara mycket tekniska eller så enkelt som en hemmagjord skärm. Varje silk screen hobby måste ha vissa redskap.

Skärmen

Ursprungligen, silk screen var gjord av siden. Tyg val nu är polyester. Det gäller i olika maskstorlek från 6XX 20XX; ju högre siffra, de fler trådarna per tum och ju tätare maskor. Trånga maskorna är reserverade för utskrift med tunnare bläck, medan lägst numrerade maskor arbete med specialitet bläck som tyg bläck med glitter eller andra tillsatser.

Frame

Skärmen är värt någonting utan ram. Silk screen ramar kan vara gjorda av aluminium, men är oftast gjorda av trä. De kan vara hemmagjord, med tyget sträckt och häftade för hand, eller de kan köpas från leverantörer. Skärmen måste vara 3 1/2 tum större på alla sidor än den avsedda teckningen.

Stencil

Stenciler är gjorda i en mängd olika sätt. Det enklaste sättet är att skära design i en bit papper med sax eller en kniv. Dessa stenciler fungerar för ett tiotal utskrifter. Längre livslängd stenciler är gjorda av öppenhet plast. Plasten är tryckt med önskad design i svart bläck. Då är plasten belagda med en emulgator direkt på skärmen samtidigt våt Efter emulgatorn torkar, utsätts stencilen för ljus. Detta tvingar emulgeringsmedel att äta genom plasten överallt där det var mörkt bläck. Sköljning med vatten tar bort oönskade plast och förbereder stencilen för användning.

Base

Basen har två syften: det ger en fast yta att trycka mot vid utskrift och dess design ger en referenspunkt för flera färger. När använda mer än en färg i en utskrift, separata stenciler för varje färg som används och måste vara fodrade exakt för bilden att dyka upp korrekt. Basen ska ha stift eller en kant som hjälper till att rada upp varje skärm.

Gummiskrapa

Gummiskrapa faktiskt pressar bläck genom maskan och stencilen till tryckta objektet. Det bör vara så bred som inre av ramen. Gummiskrapa driver bläck, det sprids inte bläck. Detta innebär att gummiskrapa bör hållas i en nästan 90 graders vinkel på skärmen.

Bläck

Typ av bläck som används i avskärma som skrivar ut beror på vilken typ av utskrivna objekt. Vatten lösliga tryckfärger är bra för papper, men inte skulle fungera på T-shirts. Opaciteten i bläcket är också en viktig faktor. Enkelt, en färg mönster kan kräva ogenomskinlig tryckfärg verkligen sticka ut. Men det är lika viktigt för andra tryckfärger vara genomskinlig. Bara fyra färger--cyan, gul, magenta och svart--när ordentligt lager, blanda om du vill skapa alla färger i regnbågen.

Rengöringsmateriel

Ordentligt rengjorda, kan en skärm med en plast stencil vara återanvända hundratals gånger. En mjuk borste för att rengöra skärmen utan lossnar stencilen. Beroende på vilken typ av bläck, kan lacknafta eller andra lösningsmedel behövas att rensa skärmen.