mynewspapers.net

Siberian ginseng förmåner

Siberian ginseng förmåner


Siberian ginseng är inte ginseng alls. I själva verket kommer det från en växt som heter Eleutherococcus senticosus, som är tippad som har många hälsofördelar. Du kan köpa kosttillskott från denna växt, och du vill se till att etiketten visar att det görs från E. senticosus, som faktiska ginseng kommer från ett annat släkte av växter alldeles, och är inte känd för att ha så många hälsofördelar. Du kan också hitta Siberian ginseng marknadsförs som eleuthero. Del av anläggningen som ligger i detta tillägg är rötterna, som har torkat och gjort till ett fint pulver. Du kan hitta Siberian ginseng tillskott på nästan någon hälsokostaffär.

Hjärnans funktion

En av de mest populära användningsområdena för Siberian ginseng är att förbättra minnet. Det har använts i kinesisk medicin i många år för detta ändamål, bland annat. Det har gjorts flera studier som visar förbättrad kognitiv funktion hos människor som kompletteras med Siberian ginseng. Kanske därför är det en av de kosttillskott som för närvarande betraktas som ett sätt att hjälpa patienter med Alzheimers kognitiva förbättringar.

Immunsystemet

En 2001 studien tydligt visar att Siberian ginseng extrakt hämmade replikering av flera olika virus under laboratorieförhållanden. Virusen studerade var mänskliga rhinovirus (HRV), respiratoriska syncytial virus (RSV) och influensa A. Detta tyder starkt på att Siberian ginseng kan vara ett sätt att minska symtom från förkylningar och influensa. Av denna anledning är Siberian ginseng också studeras som ett antiviralt att användas vid behandling av HIV. Sibirisk ginseng har visat sig ha en anti-inflammatorisk effekt, vilket gör det användbart att vissa personer i behandling av artrit.

Energinivån

Kinesiska används också Siberian ginseng för att öka energinivåer. Dessa dagar, använder folk det för att förbättra fysisk uthållighet, både under sport och för vardagliga aktiviteter. Anekdotiska bevis tyder på att Siberian ginseng också kan hjälpa lindra en del av energiproblemen i samband med kroniskt trötthetssyndrom.

Cancer

Siberian ginseng extrakt har visat att krympa tumörer i laboratoriemiljö. Det har inte bevisats oavsett om denna effekt kan överföras utanför labbet. Vid denna tid, inga djurförsök har gjorts på detta fenomen, men det är en lovande potentiell behandling.

Dosering och biverkningar

Doseringen av Siberian ginseng som bör tas är starkt beroende av din kropp kemi och anledningen till att du komplettering. Många människor börjar genom att 500 milligram av pulvret rot i kapselform och kan öka dosen om deras kropp tål den. Eftersom Siberian ginseng har energi producerar egenskaper, kan det orsaka nervositet och sömnsvårigheter hos vissa individer. Det bör också tas på morgonen, när dess energigivande effekter kommer att vara välkomna. Möjlighetbiverkningar inkluderar förutom nervositet och sömnsvårigheter, högt blodtryck, oregelbunden puls och huvudvärk. Därför bör personer som börjar komplettera med Siberian ginseng börja vid låga doser. Läkemedelsinteraktioner är sällsynta, men Siberian ginseng kan ha en additiv effekt med digoxin och bör inte tas med denna medicin.