mynewspapers.net

Sextiotalet frisyrer för män

Sextiotalet frisyrer för män


1960-talet med hår mode för män som tog på en mängd olika nedskärningar att spegla föränderliga tider. Med mycket av den konservativa äldre generationen som tittar på långt hår för män som omstörtande, 60-talet hårklippning definieras vem du var, din politik och vad musik du gillade. Sedan 60-talet, har män varit mer experimentell i hår klippa och styling, reflekteras av dagens eklektiska mode. Mäns hår i början av 60-talet var starkt influerad av 50-talet stilar, men allteftersom decenniet fortskred hår utvecklats till vad vi nu förknippar med de ikoniska 60-nedskärningarna.

Mod frisyrer

Härstammar från ordet "modernistiska". Mods hade smart passar och hade fransar och glatt, vassa hår, som avslutades med en rakhyvel för precision. Band som The Small Faces hade en mycket stiliserad titt typisk av Mod. Mod frisörer verkar inte alltför långa med dagens mått, men i 60-dessa var mycket tydligt av den yngre generationen. Att ha ditt hår skär som detta har fortfarande en modern hög mode känsla, även om det är infunderas med inslag av 60-talet retro. Om du har en modern skär med lite längd, kan du hylla subtila Mod stil. Använda en sandskädda av gel i håret för håll och kamma håret fram till en Frans.

Beatles Mop topp

Beatles mop top frisyr uppstod efter John Lennon och Paul McCartney tog en tripp till Paris 1961. Det är svårt att föreställa sig hur mycket av uppståndelse denna nedskärning orsakade på gång. Även om det liknar andra Mod stilar, blev Beatles' något tyngre snittet en distinkt stil i sin egen rätt. Enligt Beatles expert Bill Harry, skriva för webbplatsen Beatles igen, kröntes de skalbaggar cut "torka upp" efter känslan det orsakade när de turnerade i USA under 1664. För att ha den äkta varan, måste du gå till en frisör som är specialiserad på vintage frisyrer.

Afro

Afro, som var en slags anti cut, blev en av den mest minnesvärda utseendet av 60-talet. Uppmuntrad av svarten är vacker rörelse, afro ställde ut en uppskattning av afrikanska naturskönhet och bars av män och kvinnor. Dessförinnan var hår slicked tillbaka och ner till härma stilen på kaukasiska hår. Afros är fortfarande populära idag och är lätt att odla. Om du vill bära ditt hår i en afro, har inte det skära alltför ofta med längd och volym ta lång tid att uppnå.

Hippies

Av den sena 60-talen, växte mäns hår ännu längre in i vad vi nu känner som en hippie look. Många män idrottsliga detta utseende hade inte sitt hår klippa alls utan bara låta det växa. Om du vill bära denna look idag, du behöver hår nedanför käklinjen, och kan ha det skär i en stil så att det är lättare att bära varje dag. Hålla stil casual framtill och undvika tunga fransar, kamma håret i ett centrum sära. Har lång lager satt i håret, som hjälpa mid-längderna och ändarna hänga väl. Hippie kostymer är populär för parterna, och det är lätt att köpa en hippie peruk online eller från en maskeraddräkter butik.